HULL – MEREDITH

Als we wakker worden regent het, een uur later spoelt het. We doen lekker op ons gemakkie ontbijten. De lucht is grijs, de zee is grijs. We willen naar Boston, maar dan mag het wel droog worden. Even later klaart het op om als we net in de auto zitten weer te gaan storten.
We doen nog een paar boodschappen onderweg en dan lijkt het toch echt droog te Willen worden. Als we bij de Harvard University aankomen is het droog.
Bijzonder om hier op het terrein van de universiteit te lopen van de meest gezag hebbende en oudste universiteit van Amerika. Hier hebben mannen en vrouwen gelopen die hoge posities hebben in Amerika en daar buiten. Acht van de presidenten van Amerika, maar ook nobel prijswinnaars en Bill Gates (Microsoft) en Mark Zuckerberg (Facebook) die trouwens beide hun studie niet hebben afgemaakt, hebben hier gestudeerd.
We doen een stuk van de Freedom Trail, een historische wandelroute door het oude Boston aangegeven door een rode lijn op de trottoirs.
De trail voert o.a. langs het State House met de gouden koepel. Hier zit de regering van Massachusetts. Het State House staat op Beacon Hill, een van de mooiste en chicste wijken van Boston.
Verder langs het Old State House, het oudste nog bestaande openbare gebouw van Boston. Gebouwd in 1713.
De markthallen van Quincy Market bieden een kleurrijke aanblik met veel, heel veel eten en drinken. Amerikaans, Japans, Italiaans, Frans, Deens alles is er. Op het plein voor de markthal is het gezellig met optredens van straat artiesten. Bijna allemaal Harvard studenten die zo proberen een dollar bij te verdienen.
We verlaten Boston via I-93 North. Hier krijgen we al een voorproefje van de Indian Summer. Het is zelfs langs de Interstate mooi met alle kleuren.