1 van de redenen dat we naar Lake Powell gaan is de Balloon Regatta. Een luchtballonnen feest. Nou het is een feest. We staan vrijdagmorgen om zes uur!! naast ons bed. Op naar de golfbaan van waar de luchtballonnen opstijgen. De een na de ander rijdt binnen. Het blijkt hier iets anders te gaan dan bij ons. Komt bij ons een ballonvaarder met grondcrew, hier is het gewoon dat de ballonvaarder komt met de luchtballon en 1 persoon crew. De rest van de crew wordt gezocht tussen de toeschouwers. Dit zijn geen commerciële vaarten, maar gesponsord door overheid en bedrijfsleven. Er staat een meneer waar je je kunt melden als je wilt helpen. Er klinkt een oproep dat je je kunt melden, er melden zich een aantal mensen. De oproep klinkt weer en weer en weer. Wij lopen er ook naar toe en melden ons. Voor we goed en wel beseffen wat er gebeurt zitten we bij een ballonvaarder in de auto om naar een ander gedeelte van de golfbaan te rijden waar de luchtballon opgelaten gaat worden. Wat een ervaring! Er kunnen twee mensen mee met de piloot in het mandje. Na een klein kwartiertje in de lucht zet hij de ballon aan de andere kant van de golfbaan weer neer. Hier kan de volgauto niet komen, dus ballon weer omhoog en 10 minuten later in een woonwijk weer aan de grond. Opruimen. Wij hebben niet gevaren maar worden uitgenodigd voor de volgende morgen. Crew met vaar garantie. De anderen beloven er ook te zijn de volgende morgen. Vervolgens worden we uitgenodigd voor de party. De organisatie van de Balloon Regatta heeft vier house boten afgehuurd. There wil be plenty of food. We worden, heel decadent, met een golfkarretje van de parkeerplaats bij de haven, naar de houseboats gebracht. Wouw! Niet te geloven. Inderdaad plenty of food, maar wat een luxe zo’n boot. We hebben een gezellige tijd. Heel Amerikaans, heel verrassende gesprekken.
Met onze ticket voor een vaart melden we ons de volgende morgen (weer zo vroeg) op de golfbaan. De anderen zijn er ook weer. Er is helaas minder leuk nieuws. Er is te veel wind, er mag niet gevaren worden. Jammer, erg jammer, maar we zijn realistisch genoeg om te accepteren dat het is zoals het is. We worden wederom uitgenodigd voor coffee and food in het clubhouse, maar deze keer gaan we niet mee. We gaan Lake Powell ontdekken.
 ’s Avonds glowing in de stad. Het waait nog steeds te stevig voor de ballonnen. Only candle-sticks to night. Het is niet anders. 25 ballonvaarders zetten hun manden neer en de branders erop. Wouw! Hoe mooi zou dit zijn geweest met de ballonnen. Maar ook hier geldt: als het niet kan gaat het over.

Reacties

Page Lake Powell Balloon Regatta — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>