Austin – Brenham

de koepelVanmorgen eerst naar het State Capitool. Wat een imposant gebouw. In 1881 ontworpen, in 6 jaar tijd gebouwd (1882-1888), en 94 meter hoog. Dat is 2.5 meter hoger dan het State Capitool van Washington DC. Van binnen allemaal marmer en zo overweldigend. WOUW! We zijn echt onder de indruk. We doen de self-guided-tour en hebben een leuke ontmoeting met een jong stel uit San Antonio.
Austin is een mooie stad. We hebben, thuis, op tv een programma gezien over een man die in zijn tuin van afval een toren heeft gebouwd; the Cathedral of Junk. Achter zijn, kleine, huis heeft hij een soort toren gebouwd, met verschillende kamers erin. Je kunt er doorheen lopen. Heel byzonder. Als we aankomen zien we er bijna niets van. Het hek zit op slot. Rondleidingen alleen op afspraak en ajb klop niet op de deur, want de baby slaapt. Jammer, jammer. De hond begint wel te blaffen, maar er komt niemand naar buiten.
Tijd om te lunchen. We gaan naar Nau’s Enfield Drug. Een apotheek, waar je behalve medicijnen op recept, ook kunt lunchen. Heel byzonder, niet duur en erg lekker.

We verlaten via South Austin de stad. Het lijkt wel route 66. 

Overnachting in Brenham. En da’s ook alweer zo’n verrassing. Geboekt via Priceline als expres deal. Dit is een aantrekkelijke prijs, maar je weet niet in welk hotel je terecht komt. We komen vanaf Road 210 en rijden een, verwaarloosd, oud dorpje in. Maar de schijn bedriegt weer. Achter al die, haveloze, verveloze oude gevels gaan prachtige winkels schuil. Twee totaal verschillende werelden aan beide kanten van de deur. De andere kant van het stadje is modern, met alle bekende winkelketens.

 


Reacties

2014 Dag 09 Austin — 2 reacties

  1. Lieve Wim, lieve Janneke,
    Geweldige foto’s, geweldige verslagen. Geniet ervan én van elkaar!
    Maak weer een mooie herinnering…:)

  2. Lieve Janneke en Wim
    Zoals gewoonlijk genieten wij weer van jullie prachtige foto’s.
    We wensen jullie ook veel genieten !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>