(Old)-Sacramento.

DSC05905Vanuit Chester gaan we langs het Almanor Lake naar Canyon Dam. Hier nemen we de CA-89 south en vervolgens Scenic Bijway California-70. Dit is de Feather River Highway. De weg volgt voor 70 mijl de Feather River. De weg is in 1937 aangelegd en heeft toen 8 miljoen dollar gekost. In 1986 is de weg na een overstroming voor 10 miljoen gerepareerd. Opnieuw een prachtige route. Dan ga je dicht langs de rivier en even later slinger je hoog de bergen in en zie je de rivier ver onder je glinsteren.
We blijven de CA-70 volgen en gaan via Orville, Maryville en Yuba City naar Sacramento. We verlaten de rivier. De route voert langs hectares en hectares  fruit bomen. Mandarijnen, kiwi de ene kweker na de andere.
En dan Sacramento. Wij komen voor Old-Sacramento. Het historisch gedeelte van de stad. Mooie boardwalks omheinen de winkeltjes en restaurants, maar ook verschillende kleine en wat grotere musea. Het historisch gedeelte ligt prachtig aan de rivier en de oude treinen en pakhuizen staan er nog. Ook een schooltje dat op zondag dienst deed als kerk. De schooljuf staat voor in de klas. Een oude mevrouw in lange rok, met grijze haren en een bril op haar neus. Het lijkt wel of de kinderen net naar huis zijn gegaan.
DSC05905We gaan naar het Rail-Road-Museum. Prachtige treinen staan hier. De medewerkers zijn enthousiast en leiden je met veel plezier en duidelijke trots rond. We zitten gezellig op een terrasje te eten als er opeens een Strech-Hummer de straat in rijdt. Maar liefst 10 meter lang. De straten hier zijn beslist niet smal, maar de chauffeur moet twee keer steken  voor de auto gedraaid is. Iedereen is benieuwd wie hier uit zal stappen. Achter ons aan tafel zitten een paar kinderen die hopen dat het Justin Bieber zal zijn. De deur gaat open en er komen 18!! high-school leerlingen uit. Zij hebben een klasse-feestje en laten zich luxe brengen. De meisjes allemaal dressed-up compleet met hakken zo hoog dat ze bijna op hun tenen lopen, de jongens stoer is spijkerbroek.

Home » 2013 » Dag 24 » Dag23A » Dag23A
   
 

 


Reacties

Dag 24 — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>