Henderson

Rose paradeHet Texas Rose Festival is dit weekend in Tyler. Zaterdag morgen om 9.00 uur begint de optocht van versierde wagens en muziek korpsen. We verwachten een bloemen-corso zoals in Frederiksoord of Eelde. Om negen uur stellen we ons op tussen al vele wachtende mensen. Dan begint de parade. Er is van alles en ja er zijn ook versierde wagens. Alleen…..geen verse bloem te zien. Alle versiering is nep/plastic en duidelijk zwaar gesponsord. Toch is het de moeite waard. Allerlei muziek korpsen en cheerleaders presenteren zich. Het is 1 groot feest. Typisch Amerikaans is het gooien van snoepjes of andere hebbedingetjes vanaf de wagens voor de kinderen. De parade duurt anderhalf uur en moet strak georganiseerd zijn, hoewel we daar niets van merken. Als de wagen met de Rose Queen is geweest sluiten daar achter direct de bezemwagens aan. Sneller dan je kunt bedenken is de hele massa mensen uitgewaaid en de weg weer vrij voor het verkeer.

Wim neemt een kijkje bij de Classic Car Show. Mooie klassiekers staan daar en gewoon buiten. Wat toch een heerlijk klimaat hier.
Bar None Cowboy Church Zondags gaan we naar de Cowboy Church. Getriggerd door een artikel in Trouw en door een leuke ontmoeting vrijdag bij de Rodeo besluiten we vanmorgen daar te kijken. We weten niet zo goed wat we moeten verwachten, maar gaan vol vertrouwen op pad. Langs de kant van de weg zien we een kingsize bord: ‘Bar None’ (weiger niemand) Cowboy Church en daarachter een gebouw dat verdacht veel op een saloon lijkt. Er naast een Arena voor rodeo’s met 2500 zit plaatsen. Parkeerwachten te paard wijzen ons waar de auto te parkeren.  Er staan al vele pick-up trucks geparkeerd. We worden hartelijk ontvangen met koffie en donuts. “Jullie komen uit Nederland?”. En dan lijkt het hek van de dam. Weet niet hoeveel handen we geschut hebben, door hoeveel mensen we welkom zijn geheten, hoeveel cowboy hoeden voor me afgenomen zijn, heel byzonder. We staan met een echtpaar te praten en die nodigen ons spontaan uit bij hen te komen overnachten. We hebben al een hotel, dus dat gaat over. Onder tussen stroomt de kerk vol, ruim 1000 mensen. Op het podium een band die de volumeknop goed open gezet heeft. De dominee komt naar voren in spijkerbroek, geruite blouse met cowboyhoed op, lijkt zo weg gestapt uit de Marlboro reclame. Er wordt een gezin gedoopt: in een blikken paardentrog. De dienst heeft een hoog entertainment gehalte.
Wij hebben een fijne morgen gehad en een super leuk weekend hier. Wat een byzondere streek. Zouden er wel willen wonen.

Reacties

2014 Dag 13 en 14 Henderson — 2 reacties

  1. Ha William Klaasen from the Netherlands klonk vanaf t podium! en dan dat dopen in die zinken badkuip en n kindje opgedragen, bijzonder allemaal. Leuk om ff mee te kijken. &joy!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>