Amarillo

amarillo_13Het is snoei heet hier in Texas and I love it! Niet dat het zo snoeiheet is, dat mocht best wat minder, maar the Texan way of life. Geweldig. Al die cowboy’s met hun ma’am. Gaaf!!

Fall in Texas. Tja, de thermometer tikt met gemak 30 graden aan en er is amper een verkleurd blad aan een boom te vinden. Wel overal pumkins.

Amarillo, door de eigen bewoners The yellow rose of Texas genoemd. Amarillo in het spaans betekend: geel.

Amarillo het centrum van de Texaanse olie en gas industrie.

Wie Amarillo zegt, zegt Cadillac Ranch, een automobiel grapje op een akker. Tien half in de grond geplante Cadillac’s. Door de jaren heen hebben hele hordes toeristen hun handtekening op het kunstwerk geplaatst.

Wim en ik hebben zaterdag als laatste van de familie ook onze handtekening achter gelaten. Tineke, Mark, Daniel en Hannah waren hier drie en half jaar terug en Alfred, Heidi, Dyllan en Mika drie weken terug. Zij hebben post voor ons achter gelaten in 1 van de Cadillac’s. Maar helaas, iemand anders heeft het gevonden en mee genomen.

Het blijft een beetje knagen dat we het niet gevonden hebben. Ik bedoel als je iets vindt dat niet voor jou is dan leg je het toch terug? Zondag gaan we nog een tweede  keer kijken, maar er is echt niets meer te vinden. Jammer.

amarillo_09Het levert nog wel weer mooie plaatjes op, want ze zijn de Mazola aan het oogsten. Een soort mais met bruine kolven en groene bladeren.

We sluiten ons verblijf in Amarillo af met een bezoek aan de Cowboy Church. Hier hebben ze vanavond een  fall-feestje in de Arena. Morgen is het Halloween en er zijn veel kerken, buurten en winkels die Trunck or Treat organiseren omdat Halloween meer en meer horror wordt en het voor de kinderen ook niet veilig meer is ’s avonds over straat te gaan. Ook volwassenen gaan verkleed van deur tot deur en je weet ook nooit voor wie je de deur open doet. Ook Amerika kent helaas mensen met zieke geesten. Deze Trunck or Treat party’s zijn leuke feestjes. Vanavond ook. De hele arena vol met ouders en kinderen. Verkleed als banaan, princes, Mr. America, astronaut, Maja de bij, is iedereen gezellig bezig. Spelletjes, springkussens, eten en drinken. Kinderen collecteren bakken vol snoep. Leuk!

amarillo_01
amarillo_02
amarillo_03
amarillo_04
amarillo_05
amarillo_06
amarillo_07
amarillo_08
amarillo_09
amarillo_10
amarillo_11
amarillo_12
amarillo_13
amarillo_14
previous arrow
next arrow

Reacties

Amarillo — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>