John Deere.

Er zijn verschillende locaties van John Deere. We willen graag de combine fabriek bekijken, maar die is dicht. Dan maar naar de fabriek van de zaaimachines.

route66_john_deere15Onze excursie is om half 1 dus tijd genoeg om eerst het John Deere Paviljoen te bezoeken. Hier staan verschillende machines tentoongesteld. Wim is zwaar onder de indruk van een Walking Forester, een bomen zaag machine met zes poten en een dors-machine die mais of soja bonen oogst met een breedte van 12 meter. Het is een interactief gebeuren. Je mag overal in en op. Zo staat er ook een simulator van een kraan met grondbak. De bedoeling was zand in de kipper te krijgen. Nou Janneke is er wel achter dat ze thuis maar beter van de kraan af kan blijven. Wel 1 bak zand in de kipper gekregen, maar veel schade aangericht. Ieder zijn vak, en dit is zeker niet mijn ding. Dan naar de shop. Nou daar hangt genoeg, maar een origineel kadootje voor de kinderen scoren valt nog niet mee. Voor Hannah komt er toch iets roze mee naar huis en ook voor de jongens zit er iets in de koffer.
Dan naar de zaai-machine fabriek, maar eerst lunchen aan de oever van de Mississippi. Molin ligt namelijk direct aan de rivier op de grens van Illinois en Iowa. Dan op naar de excursie. We lopen bijna anderhalf uur door de fabriek. Onze gids is een gepensioneerde werknemer en vindt het leuk om te vertellen. Op dit moment werd er de grootste zaaimachine gemaakt, 24 rijen. De werknemers zijn duidelijk trots op het product dat ze maken. Ze werken niet zomaar in een fabriek, maar zijn onderdeel van een veel groter geheel om de wereld te voorzien van voedsel. Want uiteindelijk begint elke oogst, met het eerste zaadje.

 

De andere fabriek van John Deere ligt in Waterloo, een heel eind verderop in Iowa. We rijden er op ons gemakkie in een paar dagen naar toe. Vandaag gaan we langs de Mississippi omhoog. Over de Great River Road National Scenic Byway. Wat een mooie route. Wat een rivier die Mississippi en wat is Iowa ook mooi met de golvende mais velden.
route66_john_deere1
route66_john_deere2
route66_john_deere3
route66_john_deere4
route66_john_deere5
route66_john_deere6
route66_john_deere7
route66_john_deere8
route66_john_deere9
route66_john_deere10
route66_john_deere11
route66_john_deere12
route66_john_deere13
route66_john_deere14
route66_john_deere15
route66_john_deere19
route66_john_deere20
route66_john_deere21
route66_john_deere16
route66_john_deere17
route66_john_deere18
previous arrow
next arrow

Reacties

John Deere — 2 reacties

  1. Als je heel toevallig een George Wit tegenkomt dan is dat de vorige bewoners van ons huis! Is als klein jongetje geëmigreerd naar de usa en werkt daar! Kan ook al wel met de vut zijn! Tweemaal heb ik hem ontmoet daar! Florida en New york! Maar alweer 35 jaar geleden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>