Van Daytona Beach gaan we noord over I-95. We passeren de grens van Georgia, op weg naar Savannah. Janneke heeft een hele serie boeken van Terri Blackstock gelezen en 1 van die series speelt zich af op een eilandje voor de kust van Savannah. Dit eilandje is fictief, maar gebasseerd op Tybee Island. Zal ik iets van de sfeer die de boeken oproepen terug kunnen vinden? We gaan te voet Savannah verkennen. En……………zijn op slag verliefd. Wat een fantastisch plaatsje. Je herkent het inderdaad uit de boeken. De oude huizen aan de haven, de stad met de grote oaks, lommerijke straten, prachtige huizen met veranda’s ervoor. We krijgen er niet genoeg van. Zondags gaan we naar de First African Baptist Church. Ook in Savannah. We weten niet zo goed wat we verwachten moeten. Er wordt gezongen, geswingt, geklapt. De spreker is enthousiast. Hij verkondigd de boodschap luid (letterlijk; zoals je ook wel eens op tv ziet) en humoristisch. Het is inter-actief want de kerkgangers antwoorden; ohh jah, amen, en klappen. Het was een hele belevenis, maar volgende week maar weer een “gewone” kerk opzoeken……..

We genieten de rest van de dag weer in Savannah. Heerlijk in het park en slenterend door de stad.
Vandaag naar Tybee Island. Precies wat we (aan de hand van de boeken) verwacht hadden. Een dromerig dorpje aan zee. Met een slaperig politiebureau, de Cityhal en bibliotheek, de huizen erom heen. Weer van die gave huizen met veranda’s onder oude Oaks behangen met Spanish Moss.
Janneke vindt langs het strand (bij Eb) een heel aantal Sanddollars. Vier jaar terug lang naar gezocht en niet gevonden, hier liggen ze voor het oprapen. Een heerlijke dag.

Reacties

Tybee Island 2012 Verslag3 — 9 reacties

 1. Lieve Wim en lieve Janneke,
  Elke keer weer is het genieten om jullie verslagen te lezen en de foto’s te bekijken. Wij genieten met jullie mee! Lieve groeten van ons, uit Lheebroek!

 2. Mooie foto’s. Zo te zien zijn jullie aan het genieten!! Geniet er nog even van.

  Liefs Patrick en Carola

 3. Wat een mooie foto`s en joop vind de foto mooi die je heb gestuurd, ik volg jullie iedere keer. En alles is goed gegaan 13okt het was super gezellig. Liefs Joop Anita en de kinderen

 4. Prachtige foto’s. Schitterend weer in jullie tweede vaderland zo te zien. De jeep maar mee naar huis nemen lijkt me.

 5. Alny,
  sanddollars zijn “zand koekjes” platte schelpen die je bijna niet vindt. Zal een foto maken en mee sturen.

 6. Hoi Wim en Janneke,
  Wat een mooie plaatjes en verhalen! Leuk om te lezen!
  Ben nooit in Amerika geweest, maar kan het me bijna voorstellen hoe het daar is…
  Geniet van het mooie weer en het goede Amerikaanse leven!
  Groetjes Gery

 7. Onvoorstelbaar in korte broek en jurk,alhoewel hier de komende paar dagen ook weer 20 graden verwacht wordt,zal wel blond zijn maar wat zijn zanddollars??
  we genieten weer met julllie mee. xxx .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>