25 oktober; dag 20

Moab; Canyonlands (off road)

Het is vandaag bewolkt, maar de temperatuur is goed. We gaan vanuit Moab een eindje noord en dan de 279 op.


Grotere kaart weergeven

We verlaten voor vandaag de gebaande wegen. We hebben de boodschap goed mee gekregen: Houdt de lucht in de gaten en zodra het gaat regenen wegwezen daar! De voorspelling is inderdaad regen in de loop van de dag. En dan is het gevaarlijk onder in de canyon.

We gaan naar beneden. Eerst de Potash road en dan de Shafer Trail. Morgen willen we de canyon van boven af bekijken. Dan kunnen we zien waar we vandaag gereden hebben.

Onze Jeep heeft het zwaar, maar wij ook. Wat een gehobs en gebobs. Janneke denkt dat ze nog beter kan gaan lopen. Wim heeft er schik in. Hij stuurt met vaste hand en probeert behendig kuilen te vermijden. Een onmogelijke opgave. Hoe lang is het nog maar geleden dat de auto geen algemeen vervoermiddel was en geasfalteerde wegen niet eens bestonden. Met paard en wagen veelal voorzien van houten wielen hobbelde je dan over deze wegen. Enjoy your trip!

Wij genieten ondanks het gehobbel van onze tocht. Het is super! Ik heb echt geen last van hoogtevrees, maar deze afgronden zijn echt diep.

Als we bij de Musselman Arch zijn begint het te onweren. Tijd om terug naar boven te gaan.

Niet meer stoppen, geen foto’s meer, want voor de regenbui losbarst moeten we eigenlijk boven zijn. Net als we bij het bezoekerscentrum stoppen barst de bui los. Kun je het perfecter krijgen…….???

We rijden naar ons hotel in Moab, doen een paar boodschappen en gaan eten. De supermarkten hier zijn goed voorzien. Zo kun je je eigen salade maken bij de Saladbar. Net zo veel/weinig als je wilt en haal je er warm vlees bij. Kip of spareribs of……….er ligt van alles.

Als we terug zijn in het hotel lijkt het buiten een laser show. De wolken worden helemaal opgelicht. Tussen drie en tien seconden is de volgende flits er al weer.

Mooi om te zien. Heel bijzonder. De tv heeft het de volgende dag, naast de vele sneeuwval, steeds over de lighting show van gisteren.

Overnachting: La Quinta Inn, Moab

Geboekt: Priceline (geboden)

Gereden: 182 mijl

Klik hier voor ons filmpje

Home » 2011 » Moab; Canyonlands » 2011 dag20 » 2011 dag20
   
 

Reacties

Moab; Canyonlands — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>