MIDDLETOWN – CAPE COD

Al vroeg staat het zonnetje vrolijk te stralen aan een blauwe lucht. Wat een verschil met gisteren. Alles ziet er gelijk een stuk vrolijker uit.
Vandaag is de Cranberry Harvest Celebration in Wareham. Een open dag bij een cranberry boerderij waar een heel festval om heen is georganiseerd. Als we aankomen in Wareham blijkt dit een dorpje te zijn als Dwingeloo, misschien zelfs wel kleiner. Als we de weg afdraaien staat er politie om het verkeer te regelen. Je rijd de parkeerplaats op waar Flag-mannen je wijzen waar je je auto moet parkeren. Er staan zoveel Flag- mannen dat zij bijna een levende weg afzetting vormen. Er rijden schoolbussen om de mensen van de parkeerplaats naar het festival te brengen. Eenmaal op het terrein is er van alles te doen, naast veel eten en drinken ook allerlei kinderen activiteiten en workshops. Met de schoolbus kun je dan weer verder naar de cranberry velden. Echt Amerikaans geregeld met zoveel vrijwilligers dat je er bijna over struikelt, maar wel heel relaxt en ontspannen. We gaan naar de cranberry velden. Hier kun je zien hoe de cranberry’s geoogst worden. Ze groeien in een moeras waar machines over heen gaan die de bessen los schudden. De bessen blijven drijven en worden naar een volgend bassis geleid. Hier worden ze op een soort lopende band gezogen, die ze droog schud en transporteert naar een vrachtwagen. Vervolgens gaan ze dan naar de fabriek waar ze verwerkt worden tot sap en saus. Leuk om te zien. We benijden de mannen in het water niet. Lijkt ons zwaar en koud werk.
Ook hier op het terrein is van alles te doen. Er is o.a. Een roofvogel demonstratie. Wat een leuk en gezellig evenement en wat veel mensen. Als we weg rijden van het festival begrijpen we waarom er politie stond vanmorgen en nog steeds staat. Je komt zonder hulp van de agenten de door gaande weg niet meer op.
We vervolgen onze weg naar Cape Cod. Een schier eiland voor de kust van Massachusetts. We hebben Rhode Island al weer verlaten vanmorgen en zijn in de volgende staat; Massachusetts.
We blijven het weekend op het eiland. In het zonnetje en uit de wind is het prima te doen.