14 oktober dag 9

van Antionito (Colorado) naar Farmington (New Mexico)


Grotere kaart weergeven

We genieten nog na van onze treinrit van gisteren. Vandaag gaan we van uit Antonito naar Chama over de 17 en daar in de midle of nowhere, hoog in de bergen, worden we allebei op slag verliefd. Liefde op het eerste gezicht! Wouw! Daar ligt aan de rivier tussen de bomen een prachtige camping. Wat een locatie. We lopen een rondje, maar er is niemand te zien. Closed for the season.

We vervolgen onze route over de Cumbress Pass. Meer dan 3000 meter hoog. Opeens zien we zwarte rookpluimen in het dal. Brand!? Nee, het blijkt de stoomtrein te zijn. Dat is boffen.

We steken de grens van Colorado en New Mexico over.

Wim met zijn vriendje

In Chama, een lief klein dorpje ongeveer zo groot (of klein) als Lhee. We parkeren de auto en scharrelen er rond. Wat gezellig. Leuke, kleine winkeltjes. En dan een mega groot postkantoor. We verbazen ons daar wel vaker over. Een dorp kan zo klein niet zijn of er is een postkantoor en dan niet een agentschap, maar een echt postkantoor met postbussen en kluisjes. En je bent er nooit alleen. Altijd sta je in de rij te wachten.

Vanuit Chama gaan we eerst over de 84 en vervolgens de 64 naar Dulce. We hebben de foto camera onder tussen achter in de auto gelegd. We blijven foto’s maken……

We vervolgen de 64 tot 539 North naar Navajo Lake. De camera is alweer te voorschijn gehaald……..

Een rivier vol van v..........

Dan via de 511, een mooie route langs de San Juan rivier. De rivier staat vol met vissers. Als die allemaal maar 1 vis vangen, blijft er geen vis over in de rivier.

Uiteindelijk komen we via de 64 uit in Farmington. Farmington ligt aan de rand van het Navajo-reservaat.

Overnachting; Farmington Inn en Suites, Farmington

Geboekt; langs gereden

Gereden: 176 mijl


Reacties

naar Farmington — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>