We rijden over de Natchez Trace Parkway naar Natchez. Dit is de historische handelsweg. In onze comfortabele auto glijden we bijna over de weg. Dat was vroeger wel anders. De Indianen liepen de weg. Later werd de trail gebruikt door handelaren. Die voeren over de Mississippi stroom afwaarts naar New Orleans. Hun handelswaar verkochten ze daar en hun schepen waren niet geschikt om stroom opwaarts terug te varen. Dus sloopten ze deze, verkochten het hout en gingen lopend terug.
We rijen door prachtige dorpjes en stoppen bij de Old Country Store in Lorman. Een ouderwetse buurtwinkel/restaurant waar sinds 1875 niet veel veranderd is. Fantastisch wat een zaakje!
Natchez heeft prachtige huizen. We kijken bij: Dunleith, Green Leaves, the Elms, Stanton Hall en Magnolia Hall. Stuk voor stuk pareltjes, imposante huizen met prachtige gazonnen en tuinen er omheen.
We komen langs Mammy’s Cupboard, vroeger een knalrode cafetaria in de vorm van een zwarte Mammy, die onder haar rok van baksteen beschutting en verfrissingen biedt voor onderweg. Dit is de steen geworden kopie van “Mammy” uit “Gejaagd door de Wind”.
We slapen bij Days Inn. Een aanbieding via Priceline. Tot onze grote verrassing is er naast een ontbijt de volgende morgen ook gratis super tussen 17.00 en 19.00 uur. We zijn echte Nederlanders en het woord gratis is een soort tover-woord…….het smaakt ook nog eens goed!
 
Vert-Vicksburg-Natchezimage00025-2
Vert-Vicksburg-Natchezimage00020-4
Vert-Vicksburg-Natchezimage00010-5
Vert-Vicksburg-Natchezimage00006-6
Vert-Vicksburg-Natchezimage00004-7
Vert-Vicksburg-Natchezimage00003-8
Vert-Vicksburg-Natchezimage00002-9
Vert-Vicksburg-Natchezimage00001-10
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow