Route 66
Springfield – Tulsa

On the road again.

springfield-tulsa01Het is zo leuk, dat ik besloten heb minder te schrijven en gewoon foto’s te plaatsen.
Missouri weer verlaten en via Kansas nu in Oklahoma. Staat vier van de acht waar Route 66 door loopt. Kansas heeft echter maar 13 mijl Route 66, maar alle 13 de moeite waard!!
We schieten gewoon niet op. Zoveel leuks, gewoon Route 66 puur.
Red’s Giant Hamburger in Springfield beweerd de eerste hamburgerketen te zijn met de drive-trough service. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat Mc.Donalds dat was. Hoe dan ook, Red’s is niet meer restaurant en Mc.Donalds….. nou ja dat weet iedereen hoe het daar mee gaat.
Weer een paar leuke ontmoetingen vandaag.
De eigenaar van Sinclair Gas station zit buiten in het zonnetje. Hij is ongeveer van onze leeftijd. Hij begroet ons enthousiast. He, come in and hang around. Coffee, cups, help yourself. Wat een leuk plekje. Stikvol met allerlei prullaria en auto’s. Hij verteld dat hij oude auto’s opknapt, weer orgineel maakt. Van drie weer 1. We mogen een kijkje nemen in de werkplaats. Hij is aan het werk met de Towtruck die daar staat verteld hij. Verhalen over de geschiedenis van de plaats. Een slimme vorige eigenaar die een gasstation had en een kleine soort welkoop winkel met zaad. En, zo gaat hij verder, hij verhuurde cabins aan de reizigers on 66. Tot de Interstate kwam. Weg buisness. Cabins afgebroken en nu woont deze meneer er. Probeert het weer in oude stijl te herstellen. Vult zijn dagen met knutselen aan de auto’s en praten met toeristen on 66. Ohhhh en de koffie. On the house. En als we denken dat we iets moeten betalen staat er een box voor donaties.
springfield-tulsa12We komen in Joplin langs een klein vliegveld. Aan de weg staat een bord. Fryday: BBQ 11.00 -14.00 uur. Het is 13.00 uur en lunchtijd. We rijden het terrein op. Buiten staat een oude, hout gestookte bbq. You want to eat something? Ja, kan dat? Zeker. Een bakje erbij, een broodje erin, een grote hoeveelheid vlees van de bbq, salade en blikje frisdrank. Af te rekenen $ 10.—(totaal). We zetten onze tafel en stoelen buiten en lunchen heerlijk in het zonnetje. Jullie spreken Nederlands? Ja. Blijkt dat de “kok” Nederlandse vrienden heeft. Nog uit de oorlog. Zijn oom was in de oorlog in Zeeland geweest en ze hebben nog altijd contact met de familie. Enjoy your lunch en hij loopt weer naar de bbq, om binnen twee minuten terug te zijn en te vertellen over de tornado die vijf jaar terug een heel gedeelte van het dorp verwoest heeft. Zomaar een heel blok weg gevaagd. Enjoy your lunch en hij weer terug naar de bbq.
Als we verder rijden zwaait hij ons na: Take care, save trip. Happy trails.

springfield-tulsa01
springfield-tulsa02
springfield-tulsa03
springfield-tulsa04
springfield-tulsa05
springfield-tulsa06
springfield-tulsa07
springfield-tulsa08
springfield-tulsa09
springfield-tulsa10
springfield-tulsa11
springfield-tulsa12
springfield-tulsa13
springfield-tulsa14
springfield-tulsa15
springfield-tulsa16
springfield-tulsa17
springfield-tulsa18
springfield-tulsa19
springfield-tulsa20
springfield-tulsa21
springfield-tulsa22
springfield-tulsa23
springfield-tulsa24
springfield-tulsa25
previous arrow
next arrow