2015-11-03_10


Tja en dan moeten we toch echt naar Newark. Newark ligt in New Jersey. Aan de andere kant van de Hudson rivier dan New York city ligt.
We hebben een prachtig zicht op de skyline Manhattan. Lunchen in het zonnetje aan de Hudson met zicht op Lady Liberty en The World One Tower. Die lunch is een mengelmoes van cornflakes, toetjes en fruit. Restjes opmaken.


We leveren de auto in. Onze reis in New England zit erop.
New England schijnt niets te zijn voor Florida strandlopers, Californië dromers, wild-west-helden en New York liefhebbers. In New England is eigenlijk niets zoals in de rest van Amerika. Geen kaarsrechte wegen, maar slingerende bochtige straatjes heuvel op en heuvel af door bossen en langs meren. Geen grote hotels, maar gezellige kleinschalige Inn’s. De dorpen en stadjes hebben bijna geen iconen van de American Way of Life. Hier geen gigantische reclame borden, of fastfood zaken (alleen de Mac Donalds en af en toe de Burger King).
Nou al deze bovenstaande aspecten spreken ons wel aan. Wij kunnen ons goed vermaken in Florida, Californië of het Wilde Westen, dus wij gingen met gemengde verwachtingen deze reis maken.
En we hebben genoten! Het was super. Prachtige herfstkleuren, vriendelijke mensen, gezellige plaatsen om te slapen. Altijd schoon en netjes. Dat is het hele gebied trouwens.
Wij willen zeker nog een keer terug, maar dan iets vroeger in het seizoen. We hadden het graag iets aangenamer van temperatuur gehad, maar voor de rest absoluut een aanrader.

Nog even een paar getallen omdat ik weet dat een aantal mensen dat leuk vinden.
We hebben 3518 mijl gereden. Dat is 5661 kilometer.
466 Liter benzine getankt en daar € 264.– voor betaald. Dat is ongeveer € 0.57 per liter.
Benzine verbruik 1 op 12.

En voor mensen die graag zoveel mogelijk Amerikaanse staten willen af tekenen op hun lijstje beslist naar dit gebied gaan. Wij hebben er zeven gehad. New York, Connecticut, New Hapshire, Vermont, Rhode Island, Massachusetts en Pennsylvania.
Dit lijkt veel, maar het gebied is ongeveer net zo groot als de Benelux.
En dan de Canadese staten: Quebeck en Ontario.

2015-11-03_14

3 november