23 september

Vandaag gaan we opnieuw terug naar Down-town. Het is een stuk drukker dan gisteravond. We gaan eerst naar het White House. Heel speciaal om voor het hek te staan van het huis waar de machtigste man op aarde woont. Hij is thuis, maar we zien hem niet. Helaas staat er een hoogwerker in de tuin om de boel op te knappen.Jammer van de foto’s. Dan naar het Washington Monument. Het 170 meter hoge Washington Monument is gemaakt van 36000 brokken marmer en graniet. Het is van vrijwel overal in de stad zichtbaar. Rondom het monument staan 50 vlaggen. Als je bij het Washington Monument staat heb je een prachtig overzicht over het World War 11 Memorial en Lincoln Memorial.

Het Washington Monument
Het World War 11 Memorial is gemaakt ter ere van alle Amerikaanse soldaten die gevochten hebben in de Tweede Wereldoorlog.
Het Lincoln Memorial is een pompeuze tempel met een 3 meter groot beeld van Abraham Lincoln die zittend op een stoel over de menigte uit kijkt. Boven aan de trap van dit Memorial sprak Marten Luther King de woorden: “I have a dream”.
We gaan naar The Capitool. Hier zeteld het Amerikaanse parlement. Het gebouw is zo groot dat er 70 jaar nodig was om het te bouwen.

We gaan lunchen. We komen langs een schitterend plekje. Een terrasje midden in de stad waar (als je niet oppast) de eekhoors en vogeltjes je broodje op eten.

Dan gaan we opnieuw naar het Witte Huis.

Alleen nu van de achterkant. Het is nog steeds mogelijk hier een tour te doen, maar dat moet je minimaal een half jaar van te voren aanvragen. Het is een apart gevoel om voor het hek te staan van het huis waar de machtigste man van de wereld woont. Hij schijnt thuis te zijn, maar we zien hem niet.
De “achter kant” van het Witte Huis. Wim wil nog graag naar het Nationaal Air en Space museum. We slenteren door prachtige parken. Wat een mooie stad. Overweldigende bouwstijl en overal water partijen.
In het Air en Space museum kun je (als je wilt) wel een dag zoet brengen. Wat een museum. Het is heerlijk koel binnen. Moe, we voelen ons gesloopt, maar uiterst voldaan rijden we aan de eind van de dag naar ons hotel. We zijn benieuwd. Besproken via Priceline, dus een verrassing.

Het blijkt super goed voor elkaar te zijn. We relaxen een beetje, zwemmen nog een paar baantjes en genieten van een heerlijke avond. Prachtig dat mooie weer.

Overnachting: Couryard Marriot, Mannasses Air en Space Museum

Beginpagina » 2010 » Washington DC » 2010 dag3 » 2010 dag3

Reacties

Washington DC — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>