Dag 2: Seattle.

We zitten al voor zeven uur aan het ontbijt. Het is druilerig weer en we besluiten naar Boeing te gaan. We zijn er mooi bij-tijds en kunnen nog mee met de tour van negen uur. Onze gids is een jonge uitvoering van Henk Spoelder. Hij heeft een helder, enthousiast verhaal, doorspekt met humor en de nodige zelfspot. Hij is duidelijk proud to be American, and proud to be member of Boeing. Zijn verhaal is duidelijk: if it is not fitt by Boeing, I’m not going.

Seattle

Seattle

De tour duurt anderhalf uur, maar vliegt voorbij. Ook de regen is weg gevlogen. Het zonnetje komt er af en toe bij en het klaart lekker op. Tijd om terug te gaan naar Seattle voor een sightseeing. Eerst naar de space-needle. WOUW!! Wat een mooi uitzicht. We blijven lang boven, maar er is nog meer te zien. We lopen langs The Garden of Glass. Mooie glazen kunstwerken staan opgesteld in een tuin. Het is niet zo groot, maar erg mooi. De Public Library doet ons verbaast stil staan. Een grote glazen kubus midden tussen alle beton. Mooi. We kijken even binnen. Een prachtig gebouw met een onvoorstelbare hoeveelheid boeken.

Tegenover de bibliotheek is een monument voor alle brandweermannen uit Seattle die omgekomen zijn tijdens hun werk. Hier moeten we natuurlijk ook even kijken.

Seattle by night

Seattle by night

Ook Pikes Place Market is een ervaring. Een ongelofelijke hoeveelheid verse bloemen, fruit en vis. De dahlia’s kosten 1 dollar per steel……we laten ons verleiden bij een van de fruitstalletjes. Hier verkopen ze een peer-appel. Het is geen peer en geen appel, maar wel erg lekker. Leuk prijsje ook, voor twee dollar per stuk krijgen we ze mee….langzaam eten dus en van genieten….

We gaan naar ons hotel, maar eerst nog langs de Starbucks. Tegenover Pike Place Market is de aller eerste Starbucks gevestigd. In 1971 zijn hier drie jonge mannen een koffiezaak begonnen onder de naam Starbucks. Onder tussen zijn er 17000 in 50 landen.

Ons hotel hebben we geboekt met Priceline. Vanuit ons bed blijken we zicht te hebben op de space needle. We hadden het niet mooier uit kunnen zoeken…..

[wowslider id=”22″]


Reacties

2013 Dag 2 Seattle — 2 reacties

 1. De needle die herken ik nog wel! en de omgeving van St Helens ook. Leuk om jullie foto’s zien, zo kunnen we mee genieten! Heeeeeeel veel plezier!!
  liefs!! xx

 2. Wim en Janneke,
  Alleen al het feit dat je kan gaan, waarheen je wilt….
  Geniet van de vrijheid en alle mooie dingen die jullie daar tegen komen!!
  Wij genieten wel met jullie mee!
  Groeten van Harm en Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>