21 oktober; dag 16

Aspen, Maroon Bells


Grotere kaart weergeven

We laten Montrose achter ons en gaan op weg naar Aspen.
Eerst de 50 North en vervolgens de 92. Dan in Hotschkiss de 133 north volgen. Deze weg gaat over de McClure Pass. Alweer zo’n mooie route. Alleen het waait harder en het regent gele blaadjes om ons heen. De bomen verliezen wel heel erg snel hun feestelijke tooi. We volgen de weg tot Carbondale. Hier pakken we weg 82 naar Aspen.
Het jacht seizoen is geopend en dat merken we. We komen erg veel jagers tegen die goed voorbereid op pad gaan. Ze rijden met pick-up trucks met grote aanhangwagens erachter. Op deze aanhangwagens staan minstens twee, maar soms ook drie of vier quads. Op de pick-up staat een vriezer en meerdere koelboxen. Een jager vertelt dat er ieder jaar een kwart miljoen jagers naar Colorado komen. Zij schieten ongeveer 10% van het wild af. Dit is allemaal officieel geregeld. Je moet een permit hebben en daarop staat precies wat je mag schieten. Er wordt ook gecontroleerd en je schijnt zuur te zijn als je je niet aan je permit houdt. Oke………….denk niet dat een Amerikaan braver is dan de rest van de wereldbevolking dus hier zal ook heus wel niet officeel geschoten worden.

 

De jagers zijn in ieder geval erg welkom. Overal zie je spandoeken, bij campings en hotels maar ook bij winkels: Hunters Welcome. Vaak staat er dan achter dat ze korting krijgen.
In Aspen nemen we de afslag naar Maroon Bells. Maroon Bells zijn twee bergtoppen van meer dan 14.000 feet. Ervoor ligt een meer en je kunt de bergtoppen prachtig zien spiegelen in het meer. Het is mooi, maar het waait te hard en de spiegeling van de bergen is niet te zien. Jammer, misschien is er morgenvroeg minder wind.
We gaan ons hotel opzoeken. Geboekt bij Priceline. D.w.z. we hebben geboden dus we weten niet precies waar we terecht komen. Er wacht ons een aangename verrassing. Tussen de gele bomen staan allemaal kleine huisjes. Een soort trekkershutten, maar dan voorzien van een bed, open haard!!, keukentje en douche en toilet. Super knus!

Overnachting: ‘L Auberge ‘d Aspen, Aspen
Geboekt: geboden via Priceline
Gereden: 167 mijl


Reacties

Aspen, Maroon Bells — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>