Janneke Klaassen, 25 september 2009

Tussen Salt Lake City en Yellowstone liggen behalve een heleboel miles ook veel om te zien. We gaan naar Golden Spike. Dit is het punt waar in 1869 de spoorlijn uit het westen en het oosten samen kwam. In Sacramento in het westen en Omaha in het oosten was men begonnen met het leggen. Deze spoorlijn is van grote invloed geweest op de economie in America. De weg ernaar toe voert door een gebied met een groot Het Kleine Huis op de Prairie gehalte. Dromerig en vredig koestert het landschap zich in het najaars zonnetje. Met de auto rijden we een stuk van het oude spoor traject. Hier zijn de rails weggehaald en is nu een toeristische route langs gelegd. Diepe afgronden en een smal graffel weggetje. (gelukkig hebben we een stoer auto). Spannend om te rijden en met diep respect voor de mannen die meer dan 100 jaar geleden hier gezwoegd hebben.

Dan gaan we verder over I-89 naar het noorden. We overnachten in een trekkershut aan Bear Lake. Wat een prachtige tocht door de Logan-canyon.
De volgende dag verder naar het noorden. Wat een schitterende weg is I-89. We rijden door een prachtig bergachtig landschap. De herfst tooit de berken schitterend geel en de mapleleafs brandend rood. Dit alles tegen de donkere groene naaldbossen en donkere bergen, overgoten met een warm zonnetje. Genieten!! We rijden door tot Jackson en proberen daar een hotel te vinden. Da’s nog even een kluif. Er zijn er genoeg, maar vol en stinkend duur. Meer dan $175.- dollar per nacht en dat willen wij echt niet betalen. Uiteindelijk vinden we een betaalbaar plekkie. Eigenlijk was onze trekkershut van gisteren groter, maar het is in ieder geval schoon.

We slenteren door het prachtige stadje. Allemaal leuke kleine winkeltjes en houten troitoires geven het een cowboy achtige uitstraling. Alleen jammer dat alle auto’s door de stad moeten. Je verwacht eigenlijk de huifkarren.

 


Reacties

Yellowstone Nationaal Park — 1 reactie

 1. rudy klaassen
  25 september 2009

  Fijn dat jullie zo genieten van de India summer!! Wij pakken nu ook onze koffers om naar Nova Scotia te gaan! geniet van julie verdere vakantie!! Groeten uit Amsterdam , Loek en Rudy

  femmiek
  26 september 2009

  Hoi hoi,
  zo, weer helemaal bij gelezen.Weer veilig thuis gekomen, met ons viertjes.Wat zien jullie mooie dingen zeg! Janneke, ik geniet weer van je schrijven, en zie het haast voor me.Vandaag gaan we mark en tineke helpen verhuizen. Een Hummer , inderdaad wauw!! Een dorstig iets, maar wel cool hoor. liefs uut coev.

  Cor
  28 september 2009

  Leuk hoor, die verslagen; ik zie het allemaal weer voor me; tot zover hetzelfde als voor ons, alleen de omgekeerde volgorde.
  Tja, die kou, dat wist je, al waren wij er een beetje door verrast, in Mei. Maar beter kou en zon dan regen, dus jullie treffen het toch.
  Zal even een mailtje sturen over het plaatsen van foto’s op een foto site met een linkje hier.[als je dat al niet wist……]
  Fijne voortzetting.
  Cor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>