Stephenville – Odessa

image_00001.jpgVanmorgen gaan we op bezoek bij Johan en Sonya Kok. Dat wi zeggen op bezoek bij Sonya want Johan is er niet.
Johan en Sonya hebben een boerderij in de buurt van Stephenville. Ze melken 1900 koeien, verdeeld over twee bedrijven. WOUW! Wat een bedrijf! Sonya leidt ons rond en we zijn zwaar onder de indruk. Wat een koeien, kalfjes, schuren, wat een organisatie, wat een werk.  Dank Sonya dat je de tijd nam om ons zo uitgebreidt rond te leiden, we hebben ervan genoten.
Dan gaan we verder naar het westen van Texas. Big Bend Nationaal Park staat op ons lijstje en dat is een behoorlijk stuk rijden. We pakken I-20 en geven gas.
Mijl na mijl rolt onder ons weg. Dit is het gebied van de olie-velden. Naast de weg de desert met niet 1, niet 2, maar ik weet niet hoeveel ja-knikkers. Onvruchtbare grond, stenen, maar o wat een geld in diezelfde grond.
We rijden door tot Odessa en willen hier een hotel boeken. We schrikken als we de tarieven zien. De goedkoopste kamers beginnen bij $ 199,–. Dat zijn we niet van plan te betalen. Als we vragen waarom de prijzen zo hoog zijn, wordt er gezegd: “de olie-velden, sir. Gisteren was er een congres en toen was de goedkoopste kamer $ 400,–“.
We vinden een hotel een eindje achteraf, niet zo groot en zeker niet nieuw, maar wel schoon en ruime kamers voor $ 70,–. Dat past ons beter.

Reacties

2014 Dag 18 Stephenville – Odessa — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>