Atlanta

 

We hebben een hotel geboekt via Priceline en dan bieden. En wat gebeurt er?

 Atlanta

Atlanta

Voor $60.—hebben we een 4 sterren hotel! Woeps we hebben weer eens gemasseld.

Binnen 15 minuten staan we de volgende dag down-town. Super!

We gaan naar the World of Coca-Cola. Coca-Cola is in 1886 uitgevonden door de apotheker John Pemberton, die het drankje ontwikkelde als een niet alcoholisch alternatief vanwege de zojuist door de overheid ingevoerde drooglegging in zijn regio. Het werd verkocht in kruikjes, als dikke siroop die je zelf moest aanlengen met water. Nadat een barman het op een gegeven moment ging mengen met koolzuurhoudend water is Coca-Cola ontstaan zoals we het nu kennen. In 1919 verkocht de familie the Coco-cola company aan een groep investeerders voor $25 miljoen. In die tijd een astronomisch bedrag. We hebben een combi ticket gekocht en gaan naar de CNN studio. Hier krijgen we een kijkje achter de schermen en horen we iets van de tricks van t.v. opname’s. Tussen Coca-Cola en CNN ligt een prachtig park, het Centennial Olympic Park. De Olympische zomer spelen werden in 1996 gehouden in Atlanta. Het is een prachtig park, met veel water-partijen en bankjes. Het zonnetje schijnt. Slenteren in een park down-town Atlanta is leuk. Was Coca Cola vooral leuk en CNN interessant, de Martin Luther King jr. National Historic Site is indruk wekkend. Martin Luther King werd beroemd in de jaren vijftig en zestig dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door een massademonstratie op 28 augustus 1963 in Washington waar hij de legendarische woorden sprak: I have a dream. We rijden langs the Varsity. Het grootste drive-in restaurant ter wereld. Hier worden per dag 8000 hamburgers verkocht en 2 mijl aan hot-dogs. We zoeken ons hotel op. Wat een mooie stad, maar we zijn total-loss. De volgende morgen weer verder. Nu naar Stone Mountain. Een prachtig natuurgebied midden in de stad. Nu komen we al verschillende jaren in America en we dachten dat we zo langzamerhand de gewoontes van de Amerikanen wel kennen. Vanavond weer compleet verrast. We gaan eten in Country’s BBQ restaurant. We zijn gematigd enthousiast, maar dat terzijde. Ze hebben hier de gewoonte je glas (gratis) bij te vullen. Free-refill. Janneke heeft haar glas half leeg als de serveerster een nieuw glas brengt. De glazen hebben een redelijk formaat, dus meestal is de free-refill niet nodig. Afijn het tweede glas stond er en toen we gingen afrekenen stond het er nog. Nu kun je hier een doggie-bag mee krijgen als je je bord niet leeg hebt gegeten. De serveerster vroegen of we zo’n dogie-bag wilden. Nee dank u. Wilt u dan een cup voor uw frisdrank? Ik ben verbaasd, maar denk doe maar anders gooit ze het vast en zeker weg. Ze loopt weg en komt terug met een mega-beker (halve liter) gevuld met cola…………gaat mijn glas als nog weg……… We hebben genoten in Atlanta, nu op weg naar Florida. Even afwachten hoe hurricane Sandy zich gaat ontwikkelen. Maar ons plan is de Golfkust/westkust en daar lijkt Sandy geen/weinig invloed te hebben.


Reacties

Atlanta 2012 verslag 6 — 8 reacties

 1. beterrrrrr!!!
  denk dat wij ook maar naar de oosktust gaan!! beetje actie kan geen kwaad

 2. @alfred: spraken vanavond een brandweerman hier in een dorpje in Georgia en die vertelde dat ze duikers en boten en mannen stand-by hebben staan om naar de Oostkust te gaan om te assisteren. T.v heeft het over niets anders meer.

 3. @janennannie: zowel binnen als buiten. Klasse!!! Daarom kunnen wij ook zo lang weg blijven.

 4. Amerika vreest ‘Frankenstorm’
  NEW YORK – Met New York, New Jersey en Philadelphia op ramkoers zitten miljoenen Amerikanen in angst voor superstorm Sandy, door de media gekscherend ‘Frankenstorm’ genoemd.
  De storm raast verder en is op weg naar de oostkust van de Verenigde Staten. Florida is de eerste staat die waarschijnlijk in het pad van Sandy ligt.
  Zware regenval leidt mogelijk tot overstromingen in meerdere staten

  nou veel suc6 daaro dan maar he!

 5. Pompoenen pop:mooi!
  Kusjes van Daniël voor opa en oma!
  Oma lief, opa lief, Daniël lief

 6. Wouw! Wat een leuke uitstapjes! En heel mooi dat het werk op de camping gewoon door gaat. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>