Janneke Klaassen, 16 oktober 2009
Verenigde Staten , Las Vegas


Grotere kaart weergevenIn Escalante volgen we de B-12 verder west tot Cannonville. Hier nemen we de Cottonwoodroad. Kodachrome Basin State Park laten we deze keer letterlijk links liggen. De weg gaat over in een dirt road. We bekijken de Crosvenor Arch. Een dubbele arch. We rijden door tot Cottonwood Narrows en lopen de trail. Opnieuw overweldigend natuurschoon. De weg is 40 mijl lang. We zijn er ruim vier uur voor nodig. Dat ligt niet alleen aan het feit dat de weg erg hobbeling en bobbelig is met grote gaten. De weg langs het fietspad van Lheebroek naar Lhee is er een highway bij vergeleken. We zijn meer uit de auto dan erin. Wim zegt het is een color festival en hij heeft gelijk. De herfst heeft de groene aspen stralend geel gekleurd. Met nog groen er door heen. We komen uit op de 89 en gaan west naar Kanab. Alweer zo’n gezellig stadje. Nu bijzonder rustig, maar in de zomer moet het hier overlopen van de mensen. Wij zijn blij dat wij er nu zijn. We gaan op weg naar de “bewoonde” wereld. Op weg naar Las Vegas. We komen langs Coral Pink Sand Dunes State Park. De weg voert door dorpjes. O,o, wat een “troepie rotzooi”. Twee of drie huisjes, een paar caravans en dan zoveel oude auto’s er om heen het lijken wel allemaal autosloperijen. Bij St. George draaien we de Interstate op. I-15. Het is een mooie weg om te rijden, maar voor ons gevoel duurt het wel lang voor we in Las Vegas zijn. We zijn duidelijk weer terug in de bewoonde wereld. Billboards langs de weg vertellen ons alles wat we wel (of niet) willen weten. Restaurants, gun shops, food en gas. Van architectuur schijnen ze hier nog nooit gehoord te hebben, van beschermd dorps gezicht al helemaal niet.
Typisch Americaans. Bij ons zeer zeker een aanfluiting, hier lijkt het te passen op de een of andere manier. Uiteindelijk Las Vegas. Tja, een stad die 24 uur per dag, 7 dagen in de week leeft. Onvoorstelbaar. Midden in de woestijn. Glitter, glamour en klatergoud. En ook op de een of andere manier byzonder. We zoeken een hotel net vanaf de Strip. Lekker rustig en goedkoop. Je geld schijnt hier trouwens toch niet op te willen…. Ontbijt voor $1.99, lunch $3.99 en voor $20.00 dollar de hele dag vrij eten en drinken…..Wij doen een lekker relaxt dagje. Genieten van de zon en het ijs koude zwembad. Klusjes doen voor dat onze jeugd vanaf morgen arriveerd. De was, de auto opruimen en door de wasstraat. Wij zijn klaar om de jongelui te ontvangen. We hebben er zin in. Een nieuw avontuur. Wij zijn er klaar voor.

 


Reacties

Las Vegas — 1 reactie

 1. 16 oktober 2009

  Hoi Wim en Janneke,

  Leuk het verslag te lezen, en leuke foto’s. Is coral pink sand, net zo iets als white sand? De kleur lijkt me anders, en gaan ze daar ook sleetje rijden.
  Hier alles okee, de mais er af, en prachtig weer, om er mee bezig te zijn.
  Geniet lekker deze weken met de jeugd.
  Gr. van de van noordjes uit lhee. Doei.

  Gerard Timmerman
  16 oktober 2009

  Hallo Wim en Janneke,

  Interessante verslagen steeds, ik ben benieuwd naar hoe indrukwekkend de foto’s straks in groter formaat zijn. Hopelijk houden jullie geluk met lekker vakantieweer. Groeten, Gerard

  Cor
  17 oktober 2009

  Steeds weer mooi om dat allemaal te zien; en terwijl ik dit schrijf moet jullie familie weer herenigd zijn in LAX.
  Fijne voortzetting met z’n allen
  Enne Wim, niet zo ruig omspringen met de C30 als met de Hummer!

  WIlma en mannen
  18 oktober 2009

  WAUW!…ja… al die zooi bij de huizen…heerlijk, zo makkelijk…. maar inderdaad past dit absoluut niet in Nederland.
  Super veel plezier straks met z’n zessen !!! Groetjes, Ronald, Henrie en Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>