In het rotslandschap van Zuid West America komen veel ravijnen voor. Een byzondere vorm daarvan is de slot canyon. Slot betekent smalle gleuf. Een slotcanyon is een kloof in de grond met hoge verticale wanden die erg dicht bij elkaar staan. Als je buiten staat zie je de canyon niet. De meeste slotcanyons zijn gevormd in droge gebieden waar incidenteel heftige overstromingen plaats vinden. Tijdens dergelijk natuurgeweld schuurt het water met steen en ander puin door de zachte rotslagen heen waardoor de smalle kloven ontstaan.
De Indiaanse naam voor Lower Antilope Canyon is Hasdestwazi, dat betekent spiraalvormige rotsbogen.
We hebben de tour van half 10 genomen. Het is er druk. Je gaat in groepen van 7-9 met een gids mee. De volgende groep komt gelijk achter je aan. Tot 1997 mocht je individueel de tour doen. Er zijn dat jaar 11 mensen verdronken in de canyon. Zij gingen met mooi weer naar binnen. Een onverwachte onweersbui, op 10 mijl, veroorzaakte een vloedgolf van 15 meter.
In weet niet hoe ik moet omschrijven hoe mooi de canyon is. Het is ohhh en ahhh en wouw van begin tot eind. Wim en ik hebben beide foto’s gemaakt die een kleine indruk geven van hoe mooi het is.

Reacties

Page Lake Powell Lower Antilope Canyon — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>