Vancouver

Home » 2013 » Dag 11 » 2013_Dag11_hor » 2013_Dag11_hor
   
 

We nemen afscheid van Aart, Christine, Lukas, Danielle, Sebastian, Markus en Floris.

Tijd om verder te gaan.

We rijden naar Vancouver. In Chilliwack scheen de zon. In Vancouver heeft de zon er moeite mee de mist te verdrijven. Flarden mist drijven de stad binnen, dan weer heeft de blauwe lucht de overhand.

We gaan naar Suspension Bridge. Oorspronkelijk gebouwd in 1889, door een rijke Schot, die zijn huis boven op de berg gebouwd had. Hij ging graag jagen, maar om aan de andere kant van de rivier te komen vanuit zijn huis moest hij 17 kilometer lopen. Dat vond hij wat ver dus besloot hij een voetbrug te bouwen over de Capilano Rivier. De brug is 137 meter lang.

We gaan verder naar down-town Vancouver. We slenteren rond door o.a. Robson street. In het Canadese monopoly spel de duurste straat. In werkelijkheid ook zeker niet de goedkoopste. Leuke restaurantjes, gezellige terrasjes.

Dan naar Stanley park. Een stadspark van 405 hectare. Wat mooi. We komen bijna niemand tegen. De herfst en de mist maken het een beetje mystiek.

De mist maakt het ook koud. We gaan naar ons hotel, morgen opnieuw de stad in.

Home » 2013 » Dag 11 » 2013_Dag11_vert » 2013_Dag11_vert
   
 

 


Reacties

Dag 11 — 3 reacties

  1. @Tineke; De Cliffwalk; yep! De hangbrug niet, die schommelde al als je op het trappetje stond om erop te gaan. En dan heb je van die grapjassen die het leuk vinden en gaan staan springen……..Was net een schommel…….

  2. Hee hallootje! Leuk de Suspensionbridge! Daar heb ik ook op gestaan! En Stanley park!! Zooo mooi! Een dikke knuffff voor de zeeotters daar, of zijn mn vrienden daar niet meer? Wat wonen Aart en Christine mooi zeg! Leuk dat jullie t zo gezellig hebben gehad, heerlijk bijgekletst zo te lezen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>