Henderson – Westlake

motorhome Allen en Debra
Vanuit Henderson is het nog ruim twee uur rijden naar Dallas. Onder de rook van deze stad ligt de Southfork Ranch. Wereldberoemd van de tv serie Dallas met JR Ewing, the man who everybody loves to hate, zoals ze hier zeggen. Wie herinnerd zich niet de legendarische cliffhanger Who shot JR?
We boeken een tour door het huis. En ook in 1978 was TV magic al niet vreemd. Het huis blijkt veel kleiner dan op TV leek, slimme manier van filmen. In het huis zelf is nooit gefilmd. Alle binnen opname’s zijn gemaakt in Californië in een filmstudio waar het huis nagebouwd is. Maar de tour is interessant, het huis is prachtig en ik hef nog eens het glas met JR.
Dan verder naar Dallas. Dallas een stad met moderne, glanzende, spiegelende gevels. Rijkdom geeft duidelijk de toon aan. Dit is de stad van de oliebaronnen, dit is de stad van het geld. Door een buitensporige drang naar steeds groter en steeds meer, wordt het ene na het andere gebouw uit de grond gestampt. Het is ook de stad waar in 1963 president Joh F. Kennedy neer geschoten is. Een bezoekje aan Dealey Plaza mag dan ook niet ontbreken. In de stad ook plaats voor mooie parken en pleinen zoals Thanksgiving Square. Punt van rust midden in de drukte.
Aan het eind van de dag rijden we door naar Westlake. Hier wonen Tineke’s host-parents tijdens haar high school jaar.
Een fijne vriendschap is 12 jaar geleden geboren. We voelen ons welkom bij Allen en Debra.
   
 

Reacties

2014 Week 3 – Dag 15 Henderson – Westlake — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>