St. Augustine en Daytona Beach.

Via A1A gaan we verder naar het zuiden. Het zonnetje schijnt er is wel veel wind. We zien prachtige huizen. D.w.z. we zien alleen de toegangsweg naar de huizen toe. Groot, groter, grootst allemaal met vrij uitzicht op zee en prive strand er voor.

St. Augustine is een klein plaatsje, het oudste stadje van America. In 1565 ontdekt door de Spanjaarden, in 1763 in handen van de Engelsen gekomen en pas in 1822 Amerikaans geworden. Je vind er de oudste winkel, oudste gevangenis en oudste school. Een houten gebouwtje waar de meester en zijn gezin op de tweede verdieping woonden en de begane grond was school. Een leuk plaatsje om te wandelen, te kijken en heerlijk te lunchen onder eeuwen oude Oaks die volhangen met Spanish moss. We slapen in een hotel direct aan zee. Dat is genieten. ’s Avonds hoor je de golven beuken. ’s Morgens komt de zon schitterend op boven de oceaan.

We volgen de A1A verder naar het zuiden. Daytona Beach. Ja, wat moet je daar nu van zeggen. Het is op en top Amerikaans. Niet hoeven lopen, maar je auto parkeren daar waar je zijn moet. In dit geval op het strand dus. Stoel ernaast of je doet de klep ophoog en zit in de kofferbak of je zet je stoel op de bak van je pick-up. Alles kan, niets is raar. Wij parkeren onze auto op een rustig stukje strand. Zetten onze stoelen en tafel buiten en gaan lekker lunchen. Geen gesleep en alles bij de hand. Morgen is er een grote air-show en vandaag wordt er volop geoefend. Boven ons hoofd komt de ene na de andere straaljager over om boven zee de meest indrukwekkende capriolen uit te halen. Met vijf, zes, zeven tegelijk. Langs elkaar heen en tussen elkaar door.

Er is nog steeds veel wind. Hoge golven en het zand zit overal, in al onze porieen, de auto, tussen onze kiezen.

Een bijzonder dagje strand vandaag.

Gelukkig is Janneke weer redelijk opgeknapt.

   
 

Reacties

Daytona Beach 2012 Verslag 2 — 4 reacties

 1. Wauwie! Gaaf al die foto’s te zien en jullie vakantie mee te beleven.
  Heb het ff ingehaald.. leuk om te horen dat je ons kon zien, terwijl wij dat betwijfelden! Enjoy en bless you..

 2. Hebben jullie een mooie vakantie met mooi weer? Ik hoop dat dat nog even zo blijft. Ik hoop dat jullie er van genieten en het gezellig hebben. Ik zit nu bij Tineke te eten en heb het naar mijn zin.

  Liefs ma

 3. Dus weer lekker schoon gezandstraald :-), Heerlijk dat zand.
  Mooie foto’s.

  geniet ze nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>