Vancouver en afscheid van Canada.

Beginpagina » 2013 » Dag 12 - 14 » 2013-dag13-vert » 2013-dag13-vert

Wat is Vancouver een prachtige stad. We hebben minder dan de helft kunnen bekijken gisteren, dus vandaag op nieuw de stad in. Het is nog steeds mistig. We rijden over de bekende Lions Gate Bridge, maar ook deze keer blijft de brug in nevelen gehuld. In de stad valt hèt mee en lijkt de zon er zelfs af en toe door te komen. We wandelen door Burrard Street en China Townn. Deze China Townn bestaat sinds 1885 en is de op twee na grootste van Amerika. Natuurlijk mag een kijkje bij de Steamclock niet ontbreken. Ieder kwartier blaast hij een melodie op stoom.

Hieronder staat een filmpje van Youtube over de stoomklok. ( Geluid aanzetten! )


Vancouver is gesticht door de Engelse kapitein George Vancouver. De familie Vancouver kwam oorspronkelijk uit Nederland en heette daar van Coevorden. Indirect is Vancouver dus genoemd naar Coevorden.
De dag schiet al aardig op. Eigenlijk was het plan om aan het eind van de middag vanuit Horseshoe (net ten noorden van Vancouver) de ferry te nemen naar Vancouver Island. Daar het weekend te blijven en dan maandag weer over te steken naar Amerika om het Olympic Nationaal Park te bezoeken. De mist is echter hardnekkig en we besluiten om nog een nacht in de buurt van Vancouver te blijven en hopen dat de mist de volgende morgen weg zal zijn. We zoeken en vinden een super hotel net buiten Vancouver.

Beginpagina » 2013 » Dag 12 - 14 » 2013-dag13-hor » 2013-dag13-hor


De volgende morgen is de mist nog dichter dan de dag ervoor. Jammer, jammer. We besluiten Amerika in te gaan en Vancouver Island en Olympic dit keer maar te vergeten. De mist in combinatie met de herfst kleuren is best mooi. Het geeft de omgeving een byzondere uitstraling. Flarden mist en felle gele bladeren, maar een skyline is niet te zien.
We gaan Amerika in via grens overgang Peach Arch. Hier gaan we, per ongeluk, in de verkeerde rij staan waardoor we in drie kwartier de grens over zijn. Anders was er zeker een uur tot anderhalf uur aan wachttijd bij-gekomen….
We gaan de I-5 op tot Seattle, dan I-405 om Seattle heen en vervolgens I-90 oostwaarts. De mist vergezeld ons tot Seattle. Variërend van dicht tot het lijkt wel dat het openbreekt. We laten ons er niet door van de wijs brengen. Kachel aan, radio op jaren 60 muziek. Do you remember? Beach Boys, Simon en Garfunkel? Af en toe een stop bij de Starbucks….. Going South. Als we bij Seattle I-90 opdraaien zitten we binnen 10 mijl in de ZON! Weg mist. We rijden door tot
Cle Elum. Een klein plaatsje in de bergen. Hier blijven we de zondag over. Via Kerk-tv kijken we de dienst van ’s morgens in de Brug-Es kerk in Dwingeloo. ‘S middags heerlijk gewandeld langs de rivier. Super weer, prachtige omgeving. Genieten!

Vancouver_naar_Cle_Elum

Vancouver_naar_Cle_Elum

Routekaartje


Reacties

Dag 12 – 14 — 3 reacties

  1. Leuk om die bekende plekjes in Vancouver weer te zien! Jmmr geen Horseshoebay. Ik weet dat het mooi is daar, maar hoe het ook alweer uit ziet??
    Bedankt voor de foto’s en de verhalen! Geniet!! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>