19 oktober; dag 14

Montrose


Grotere kaart weergeven

Black Canyon of the Gunnison Nationaal Park, south rim

De canyon is uitgesleten door de Gunnison rivier en bestaat uit zwart lava gesteente.

De canyon is vrij smal en de rotsen zijn donkerbruin. Daardoor is de canyon erg donker.

Het is zo diep dat je geen hoogtevrees moet hebben, want je kijkt hier en daar bijna recht naar beneden. De paadjes om te wandelen zijn soms erg smal en gaan langs de afgrond.

Het is echt mooi. Indrukwekkend zulke hoge rotsen en diepe kloven en daar ergens ver beneden de rivier die je ziet als een klein stroompje, maar die je duidelijk hoort.

We hebben geprobeerd iets van dit natuurschoon vast te leggen met onze camera, maar……….Het laat zich niet vangen in plaatjes.

We doen vandaag alleen de south rim, de north rim bewaren we voor morgen.

De mensen hier zeggen dat de Black Canyon de Grand Canyon van Colorado is. Volgens ons gaat deze vergelijking mank. Het zijn twee heel verschillende, allebei bijzondere canyons.

’s Avonds eten we een heerlijke home cooked maaltijd. Je gaat naar de supermarkt haalt een kant en klare maaltijd, een salade erbij en een toetje en klaar ben je. Dat klinkt simpel, maar…………..maak eerst maar eens een keuze maken uit de maaltijden. Die zijn in zo grote verscheidenheid te krijgen dat je het bijna niet meer weet.

Overnachting; Days Inn, Montrose

Geboekt; langs gereden

Gereden: 69 mijl

Beginpagina » 2011 » Montrose » 2011 dag14 » 2011 dag14

Reacties

Montrose — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>