Mount Rainier en Mount St. Helens National Vulcanic Monument.

 uitzicht vanmorgen

uitzicht vanmorgen

Opnieuw vroeg wakker. De space needle staat mooi te wezen in het ontwakende morgenlicht. We hebben een kamer met een extra zithoek en een volledig ingerichte keuken. Super! Home made breakfast! De space needle hult zich ondertussen in nevelen. Er komt mist opzetten vanuit zee en binnen de kortste keren is er geen needle meer te zien. Maar net zo snel als de mist op kwam verdwijnt ze ook weer.

De weersvoorspelling voor de komende dagen is bewolking en af en toe zon, maar geen regen. We besluiten via de Cascades Mountains naar Canada te gaan.

Mount Rainier en Mount St. Helens zijn hier onderdeel van. Mount Rainier National Park is gesloten ivm de couvernament shutdown, maar de doorgaande weg zal wel open zijn gaan we van uit. We nemen 161 South. In Eatonville gaan we langs het Visitor center. Hier vertellen ze ons dat niet alleen het park, maar ook de doorgaande weg gesloten is. We moeten verder naar het zuiden. We volgen 7 South tot Morton. Dan de 17 East. We komen nu zo dicht langs Mount St. Helens Vulcanic Monument dat we besluiten daar te gaan kijken. Mount St. Helen is bekend vanwege de verwoestende uitbarsting in 1980. De berg verloor zijn top hierdoor en is nu 400 meter lager. Anderen kennen de berg wellicht van de bekende film Vulcano.

Het is een heel bijzondere ervaring dit park. Na 33 jaar groeit er weer van alles, maar de top is een bizar maan landschap. Het is koud. De wind lijkt dwars door je heen te snijden.

 33 jaar na de uitbarsting groeit er weer van alles

33 jaar na de uitbarsting groeit er weer van alles

We overnachten in Packwood. In THE Cowlitz River Lodge. Packwood is een plaatsje niet groter dan Lheebroek, maar met een super supermarkt, twee diners en een tire center. En die laatste is belangrijk voor ons, want terwijl ik dit verslag tik, is Wim naar het tire center. We hebben een schroef onze achterband. Ik tik dit verslag terwijl de Elks hier in de tuin lopen te grazen en Mount Rainier langzaam uit de nevel te voorschijn komt.

 

Groetjes uit Seattle.

 

routekaart 2013 dag 3


Reacties

2013 Dag 3 Mount Rainier — 2 reacties

  1. Wat een mooie foto’s van Raineer N.P. De haarmossen zijn prachtig! Ook nog genoten van Pacific Rim N.P.? Ja Mount Helens hebben loek en ik een heli vlucht over gemaakt in 1085. De bomen lagen als lucifershoutjes in het water. Alles moest blijven liggen! Dus nu op weg naar Canada. Heerlijk! geniet er van! hartelijke groeten van ons beiden, Loek en Rudy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>