Hawaii is een eilandengroep en is een van de staten van Amerika. De eilanden zijn allemaal van vulkanische oorsprong en liggen in het Polynesische deel van de Grote Oceaan.
Wij zijn nu op Big Island, het grootste eiland van de groep.
Als we aankomen zijn we verrast van het vliegveld. Allemaal gebouwtjes zonder muren met alleen een dak. Een openlucht vliegveld. Heel simpel en relaxt. Ons hotel is super. We ontbijten in een restaurant met uitzicht op zee. Dat wil zeggen ook hier weer een ruimte zonder muren met alleen een dak.
We zien veel van het eiland omdat we op twee verschillende plaatsen verblijven. Een paar nachten in Kona en een paar in Hilo.
Stukken van het eiland zijn droog en dor andere delen groener dan groen. Dat komt omdat het in het zuiden ook veel regent. Veel heel veel bloemen, orchideeën in verschillende soorten en kleuren, bamboe zo dik dat je twee handen nodig hebt om te omvatten. Dit is dus het regen woud. Zonder kapmes kom je er niet doorheen. Struinen door het bos is er hier niet bij. Dat het goed wil regenen, daar komen we zaterdag achter als we Hawaii Volcanoes Nationaal Park bezoeken. Het regent bijna de hele dag. De Kilauea vulkaan is nog steeds actief. We zien het opwellen van de hete lava. Het landschap waar we door rijden is bizar. Allemaal lava die byzondere sculpturen heeft gevormd, maar waar ook weer nieuw groen opkomt na veel jaren.
Ons hotel heeft een golfbaan, een mooie gelegenheid voor Wim om een balletje te slaan. Dat doe je in Amerika natuurlijk wel in stijl: met golfkar.

[masterslider id=”1″]
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Reacties

Aloha vanuit Hawaii; Big Island — 2 reacties

  1. Mooie foto’s hoor.
    Mochten jullie nog op 0ahu komen dan is een bezoek aan het Polynesisch centrum een aanrader. En natuurlijk Pearl habur.
    Groetjes en nog heelveel plezier

    Jan en wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>