Phoenix

We hebben een prachtig hotel. Een soort Resort. Met een mooie, groene binnen tuin waar de bouganville vrolijk bloeit. Wat een mooi stekkie. En dat voor 60 euro per nacht (incl. ontbijt). Het seizoen is nog niet begonnen hier. De zomer is veel te warm en de winter is hier hoog seizoen. Veel (oudere) mensen uit het noorden van Amerika en Canada komen hier overwinteren. We zien ook heel veel grote RV-parken. Een soort bejaardentehuizen, maar dan brengen de mensen hun eigen motorhome mee en in het voorjaar gaan ze weer naar koelere streken.

Phoenix is een uit gestrekte stad, met buitenwijken er om heen die op zich zelf al weer steden zijn. Zes banen de stad in, zes eruit en dan vijf lagen over elkaar en meerdere high-ways.Wij als plattelandertjes kijken onze ogen uit. Mooie huizen, bijna alle in ommuurde wijken. Sinaasappels aan de bomen, bouganville over de muren.

Vrijdag morgen is alles gehuld in een dikke laag stof. Als een mist hangt het stof in de stad. Je proeft en ruikt het als je buiten bent. De bergen om de stad zijn niet meer te zien. Gelukkig regent het ’s nachts en zaterdagmorgen is de lucht opgeklaard. Het is wel gelijk 20 graden (Fahrenheit) kouder. Jammer voor ons, maar de mensen hier zijn blij. De zomer was lang en erg heet, ze snakken naar een beetje afkoeling. Overdag in het zonnetje is het lekker, maar als de zon achter de palm(bomen) verdwijnt is het tijd om een trui aan te doen.

We winkelen, relaxen en genieten.

Overnachting: Windemere, Phoenix (Mesa)

Geboekt: zelf

Gereden: 227 mijl


Reacties

4, 5 en 6 november: dag 30, 31 en 32 — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>