Calico; toeristtrap of stukje geschiedenis.

In de buurt van Barstow in het plaatsje Daggert staat de eerste zonne energie centrale  van Amerika. In 1982 zijn ze hier begonnen energie op te wekken met grote spiegel-turbines. Ook andere alternatieve energiebronnen werden hier getest. Je moet de grote spiegels al van verre kunnen zien staan. We vragen nog aan een inwoner waar we moeten zijn: hier links, dan 3 mijl, u kan het niet missen. Nee vast niet. Na 5 mijl keren we en gaan terug. Hij zei toch echt……??? We keren weer en vragen een ander die er aan komt. Blijkt dat ze gestopt zijn met de spiegelturbines en overgegaan zijn op alleen zonnecollectoren. Er staan inderdaad velden vol. We zagen ze niet omdat ze schuin staan en wij ze van de achterkant zagen (geen reflectie te zien).
Toen naar Calico. Een oud zilvermijn stadje gesticht in 1881. Ooit welvarend met 1200 inwoners, dokters, advocaten, een school, een kerk en een kroeg. Toen de prijs van zilver midden 1890 instortte, werd het stadje helemaal verlaten.
Walter Knott, stichter en bedenker van pretpark Knotts Berry Farm, liet er een spookstadje van bouwen in 1951.
Het is wel mooi, maar wij voelen ons een beetje “genept”. Toegang 8 dollar p.p., wil je met het treintje rond de berg nog een keer 4.50 dollar p.p. en denk je dan de mijn-tour te gaan doen nog een keer 2 euro om 300 meter door een mijn te lopen.

Reacties

Calico — 1 reactie

  1. Hier op de foto doe je misschien wel onze kaart op de bus. 😀
    Blijft toch wel leuk zo’n oud stadje. Vorig weekeind weer een aflevering van Dokter Quinn terug gekeken. Lijkt er wel wat op. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>