Route 66 Peach Springs – Barstow

Vandaag kiest Amerika de nieuwe president. Een spannende dag.

De temperatuur is weer aardig opgelopen vanmorgen. Je kunt echt merken dat we uit de bergen weg zijn.

peach-springs-barstow_04Al vrij snel na Peach Springs komt Hackberry. Eigenlijk alleen maar een General Store, maar zoooo leuk!! We kopen nog wat souvenirs en hebben met de man van de winkel een leuk gesprek over de verkiezingen. Het zal wel komen doordat het verkiezingsdag is zegt hij  want ik praat nooit over politiek.

Verder door de woestijn naar Kingman. Het eerste wat je van Kingman ziet is de grote, bijna statig wapperende Amerikaanse vlag. Het is een leuk stadje. Lunch bij Mr. D’z. Een echte Route 66 diner.

We zetten koers naar Californie. De achtste en laatste staat.

De weg loopt hier zij aan zij met de spoorlijn. We zien dan ook de nodige treinen voorbij komen. Mijl na mijl door een woestijn vol gesteente. Dan door de Black Mountains met de Sitgreaves Pass (1113 meter). Het is een gedraai en haarspeld bochten. Super mooi. En dan opeens een bord met de waarschuwing pas op voor ezels. We zijn bij Oatman. Een dorpje dat het niet slecht zou doen in een Western film. Het is een groot museum en daar tussen door lopen ezels bij iedereen te bededelen.

Dan rijden we Californie binnen. We worden gestopt door de landbouwinspecteurs. Je mag geen vers fruit of groente meenemen Californie in. Wij hebben meloen bij ons, maar dat mag dan wel weer. Oke, goed, door rijden.

peach-springs-barstow_19We rijden via Needles de Mojave woestijn in. Het eenzaamste en meest afgelegen gedeelte van heel Route 66. We komen langs plaatsen met de namen Goffs, Fenner, Essex, slaap stadjes/dorpjes. Mijlen in de omtrek is niets anders te zien dan woestijn. En dan Amboy met Roy’s motel en cafe. Nou het motel is er niet meer, het cafe en de benzine pomp nog wel.

Het is warm, echt heet. Er waait een warme wind door de woestijn.

We hebben respect voor de mensen die 60 of 70 jaar terug deze route namen. Op weg naar een nieuwe toekomst. Wij rijden in een comfortabele auto met airco.  Zo zagen de auto’ s er toen niet uit en het was vast niet minder warm.

We naderen Barstow. Hier blijven we slapen.  We wilden even bij een stem bureau kijken. We vragen bij een garage waar we moeten zijn. Hij wijst ons de weg en zegt: ik ben vanmorgen al geweest. Trump for president, zegt hij. Ik zeg: we zullen zien. Hij zegt: come on!

Bij het stembureau mogen we eigenlijk geen foto’s maken, maar de mevrouw die de leiding heeft pakt mijn telefoon en maakt foto’s met en voor ons. Wim mag zelfs in een stem hokje. De sfeer is ontspannen en relaxt.

peach-springs-barstow_01
peach-springs-barstow_02
peach-springs-barstow_03
peach-springs-barstow_04
peach-springs-barstow_05
peach-springs-barstow_06
peach-springs-barstow_07
peach-springs-barstow_08
peach-springs-barstow_09
peach-springs-barstow_10
peach-springs-barstow_11
peach-springs-barstow_12
peach-springs-barstow_13
peach-springs-barstow_14
peach-springs-barstow_15
peach-springs-barstow_16
peach-springs-barstow_17
peach-springs-barstow_18
peach-springs-barstow_19
peach-springs-barstow_20
peach-springs-barstow_21
peach-springs-barstow_22
peach-springs-barstow_23
peach-springs-barstow_24
peach-springs-barstow_25
peach-springs-barstow_26
peach-springs-barstow_27
previous arrow
next arrow

Reacties

Route 66 Peach Springs – Barstow — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>