Lake Havasu

We laten Phoenix achter ons. Om de stad door te komen van oost naar west is 100 kilometer. We nemen I-10 west tot Quartzsite. De interstate gaat door een droog, dor landschap. Ja, we weten het: it’s the dessert…….Hier en daar nog een Saguaru cactus en een verdwaalde Joshua Tree.

Veel motorhome’s met auto’s er achter op de weg. America senior zoekt het mooie weer op voor de winter.

Bij Quartzsite nemen we 95 North via Parker en de Parkerdam naar Lake Havasu City. Het landschap veranderd, wordt groener en heuvelachtiger. We rijden langs de Colorado rivier en je ziet gelijk de invloed van het water. Mooie groene golfbanen links en rechts van de weg. We willen niet weten hoeveel water het kost om deze zo mooi groen te hebben aan het einde van de zomer. En retired America vliegt op golfkarretjes over het veld.

Lezen we in de krant dat er 49 miljoen Amerikanen onder de armoede grens leven.

Lake Havasu City is vooral bekend om de London Bridge. Deze brug komt oorspronkelijk uit Londen. Hier is hij in 1831 gebouwd als brug over de Theems. In 1967 is hij afgebroken, steen voor steen genummerd en vergescheept naar Amerika waar de stenen weer gebruikt zijn op de huidige locatie.

Overnachting: Quality Inn en suites, Lake Havasu

Geboekt: coupon RoomSaver

Gereden: 243 mijl


Reacties

7 november, dag 33 — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>