Philadelphia – Los Angeles

_JKK2132Small.jpeg
_JKK2101Small.jpeg
_JKK2164Small.jpeg
_JKK2122Small.jpeg
_JKK2148Small.jpeg
_JKK2113Small.jpeg
_JKK2158Small.jpeg
previous arrow
next arrow
Na een goed ontbijt lopen we nog een keer de stad in. We willen nog naar het LOVE-park. Daar aangekomen blijkt het hele park een grote bouwput te zijn…..
Het is niet warm, maar mooi zonnig weer. De lucht is strak blauw. We lopen door naar het One Liberty Observation Deck. Helaas, deze is pas om 10.00 uur open. We zijn een half uur te vroeg. Wachten kan niet want we moeten om 11.00 uur op het vliegveld zijn voor onze vlucht naar Los Angeles.

We lopen terug via Reading Terminal Market. Een grote markthal met alleen verse en lokale producten. Mega hoeveelheden vers fruit, vis, vlees, gebak, cookies. We voelen ons helemaal thuis bij de Dutch Eating Place. We vragen aan de mevrouw die de zaak runt waarom het deze naam heeft. Ze legt uit dan Dutch staat voor Amish. Ze verkoopt ook Beilers Pickles. Augurken van eigen kweek in verschillende smaken en soorten. Grappig.

_JKK2130 (Small)
_JKK2128 (Small)
_JKK2124 (Small)
_JKK2123 (Small)
_JKK2118 (Small)
_JKK2112 (Small)
previous arrow
next arrow

We komen nog langs een Landmark over Moederdag. Mothersday is ontstaan in 1908. Anna Jarvis een alleenstaande lerares uit Philadelphia is ermee begonnen. Ze bewonderde haar eigen moeder en de rol die de moeders in de maatschappij hadden. Toen haar eigen moeder overleed om de 1e zondag van mei, heeft ze het jaar erna op de 1e zondag van mei een General Memorial Day of All Mothers georganiseerd. Vanaf 1914 is moederdag een officiële feestdag geworden.

Het inchecken voor onze vlucht naar Los Angeles gaat nice and easy. Security stelt weinig voor. Het vliegen op zich wordt echter nooit gewoon. Wat een mooie vlucht. We vliegen niet zo hoog en WOUW wat mooi om naar buiten te kijken. Echt een kadootje deze vlucht. De Colorado Rocky’s, Canyonlands, Grand Canyon….. mooi, mooi!!
Los Angeles verwelkomt ons met een zonnetje en hoge temperatuur. We duiken het, koude, zwembad in.

 


Reacties

Philadelphia – Los Angeles — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>