Highway 1.

Wim en Jan gaan vanmorgen naar een vriend van Jan. Hij heeft een Ford Thunderbird Cabrio van 1955.

Ze zetten Janneke af bij het winkelcentrum. Het worden een paar prettige uren voor iedereen. Als Wim ziet wat Janneke gekocht heeft krijgt hij het nog warmer. Hoe krijgen we het allemaal mee naar huis???
We rijden langs het Winchester House. Hier heeft de weduwe van wapen fabrikant Winchester gewoond. De vrouw had zoveel geld dat ze het niet op kon maken. Ze was zo bang dat iemand haar iets zou aandoen (omdat door de wapens die haar man produceerde velen mensen zijn omgebracht) dat ze allemaal nep muren en gangen in huis maakte. Zodat je de weg zou kwijt raken. Ze heeft jaren en jaren aan dit huis gebouwd. De timmerman had er een vaste baan aan.

Beginpagina » 2013 » Dag27 » 2013_dag27 » 2013_dag27

We gaan terug naar Jan zijn huis en lunchen met warm brood. Vanmorgen voor we weg gingen heeft Jan de broodmachine aangezet. Als we binnen komen ruiken we de heerlijke geur van versgebakken brood.
Dan nemen we afscheid van elkaar. Het waren een paar super gezellige dagen. Dank voor zoveel gastvrijheid en gezelligheid!!!
We nemen 101 South en dan de 152 West. Deze komt uit op Highway 1. De weg langs de kust van Californie. We willen de weg volgen tot even boven Los Angeles, maar niet meer vandaag. De weg gaat door een groot tuinbouwgebied. Volop Mexicanen zijn hier aan het werk.
In Montery gaan we aan het strand. Brrr waar is het mooie zonnige weer van vanmorgen gebleven? Het trekt helemaal dicht en het wordt ook een stuk kouder. In het park worden voorbereidingen getroffen voor een openlucht trouwerij. Kinderen, netjes gekleed en opgepoetst lopen in afwachting van het bruidspaar met dekens om zich heen. Sneu, dat hadden ze zich vast anders voorgesteld.
Wij besluiten vandaag ook niet verder te gaan. We boeken een hotel via Priceline. We doen een bod en mogen voor de helft van de reguliere prijs in het CourtYard hotel in Salinos slapen. Da’s boffen. Niet direct aan het strand, maar dat is niet erg. Als de zon er morgen is, zijn we daar snel genoeg.


Reacties

Dag27 — 1 reactie

  1. Wat leuk dat jullie zulke gezellige dagen hebben gehad met jan! Fijn ook zon reisgids! Zie je net even wat andere dingen.
    Kijk goed naar de zeeleeuwen langs HW 1(met name het laatste stuk), heel bijzonder.

    Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>