Vanuit Tuba City gaan we verder naar het zuiden. We hebben plan B uit de kast gehaald. Voor het noorden wordt kouder weer voorspeld.
Na twee dagen zijn we blij met deze keuze. In Flagstaff scoren we de eerste nachtvorst en de bergtoppen rondom ons zijn voorzien van een vers laagje sneeuw.
We bezoeken een aantal minder bekende (State) parken. Allen kleine pareltjes.
Wupatki National Monument. Hier staan nog verschillende restanten van pueblo’s van de Sinagua Indianen.
Sunset Carter Vulcano National Monument. Bijzonder met alle lava.
Walnut Canyon National Monument. Ook hier een beeld van het leven van de Sinagua Indianen, zo’n 1000 jaar geleden. We verbazen ons erover hoe vooruitstrevend ze waren om voedsel te bewaren en spullen te verplaatsen. Ze liepen ver voor op ons met al onze hedendaagse high-tech. Het is wel even een wandeling. 273 traptreden naar beneden, die we na de wandeling ook weer omhoog moeten.
Tonto Natural Bridge State Park. Hier waren we 10 jaar geleden met Antonie en Nely. We herinneren ons nog Antonie op klompen op de stenen in de rivier. We komen nu aan de andere kant van de brug uit. Wouw!! Mooi!! We volgen de trail naar beneden en glibberen en glijden over de rotsen naar de rivier. Wouw!! We moeten ook weer omhoog. Steil en over een ruig pad, maar het is zo de moeite waard.
Via het Theodore Rooseveld Lake (ook al zo’n parel) rijden we naar Globe. Morgen verder naar Tucson.