WHITE RIVER JUNCTION – COLEBROOK

Z1image_0000221The foliage is gone. Ongelofelijk, in vier dagen tijd zijn de bomen van vlammend mooi gekleurd bijna helemaal kaal. We verlaten Vermont en gaan op weg naar Canada. We gaan via New Hampshire, want we willen nog langs de Lost River en hopen nog Mount Washington te kunnen zien met de sneeuw op de top.

We gaan I-91 North. Aan deze weg is een winkel Farm-Way die 43% van hun energie verbruik zelf op wekt dmv zonne energie. Dat vindt Wim wel interessant, Janneke heeft meer interesse in het tax free winkelen. Hoe het ook zij, we zijn de afslag mijlen voorbij voor we er erg in hebben dat we hem voorbij zijn……
Dan route 112 East volgen naar The Lost River. Closed voor the season……..

We komen langs een postkantoor, stop we moeten nog postzegels. Postkantoor is open, maar postzegels voor over seas……….helaas daar kan ik u niet aan helpen.

We nemen route 16 North en komen door Jackson. Hier waren we vorige week ook. We besluiten een broodje te halen bij de Bakery. Dinsdags gesloten…… Gelukkig is de temperatuur opgelopen tot een aangename 15 graden. In het zonnetje is het heerlijk. We maken ons eigen broodje en genieten lekker van het zonnetje. Heerlijk.
We volgen onze route. We moeten nu toch Mount Washington kunnen zien. De zelf quide auto route is dicht en Mount Washington………die hult zich in nevelen en laat zich niet zien……
Het noorden van New Hampshire is mooi, dun bevolkt en lijkt wel uitgestorven. Onze navigatie stuurt ons letterlijk het bos in. Over gravel wegen en uiteindelijk nog een eind om ook. Wel een mooie route trouwens.
We overnachten in Colebrook, een klein dorpje 10 mijl van de Canadese grens. Het heeft welgeteld 1 hotel en 1 bed and breakfast (die we niet kunnen vinden). We overnachten op een heerlijk stil plekje aan een golfbaan.
Soms is het leven van een vakantieganger zwaar…….