Janneke Klaassen, 1 oktober 2009
 Verenigde Staten , Cody

Tijdens het ontbijt is er op de televisie dat een groot gedeelte van Yellowstone Nationaal Park vanuit het zuiden niet te bereiken is. De ene weg is afgesloten vanwege wegwerkzaamheden de andere vanwege bosbranden. Ook in Yellowstone woeden branden. Een van die vuren is: running out of control. Waren we bang voor hevige sneeuwval die ons bezoek aan het park niet mogelijk zou maken, worden we (bijna) gestopt door de bosbranden. We rijden tot Ashton, waar we de Flagg Ranch Road opgaan. Een dirt (graffel) road door de bergen. Deze weg is 42 mijl lang en prachtig. De temperatuur is fris, maar de zon schijnt en de omgeving: WOUW! Indian Summer op haar best. Mr. Humpfries doet precies wat er van hem verwacht wordt. Alleen de helder rode kleur veranderd langzaam aan in vaal rood. Er zit een enorme stofwolk achter ons. Gelukkig maar dat we niet veel tegenliggers hebben.. We komen Yellowstone binnen vanaf de zuidkant. Yellowstone is Amerika’s grootste, maar ook oudste nationale park. Het is in 1872 gesticht. We zien geysers, borreldende modderpoelen en dampende heetwaterbronnen. Bijzonder om te zien. We zijn onder de indruk van de uitbarsting van de Old Faithfull. Iedere 70 minuten spuit hier 31.000 liter water en stoom ruim 60 meter de lucht in! We lopen de geyser trail. Wat een byzonder landschap. We verlaten het park aan de westkant en overnachten in een trekkershut in Yellowstone-West. Om de noordkant van het park te bereiken moeten we 3 uur omrijden. Lang leve de wegwerkzaamheden… We gaan de 191 noordwaarts tot Bozeman en dan via Livingstone weer naar Yellowstone. Hoewel het een eind rijden is, is elk mile de moeite waard. Als we mr. Humpfrie van brandstof voorzien, is er voor de chauffeur van de auto gratis koffie. Typisch Amerikaans??
Als we zitten te lunchen, zien we opeens een hele kudde buffels aankomen. OEPS! Gelukkig komen ze niet te dicht bij. Wij eten onze lunch graag zelf. Aan de noordkant van het park liggen de Mammoth Hot Springs. We lopen de trail langs de terrassen. Het is warm. Hoezo sneeuw? Morgen toch zeker niet? Dan naar de Grand Canyon of the Yellowstone River. De rivier stort zich 94 meter omlaag over de Lower Falls. We staan (bijna) met open mond te kijken.. Geweldig; wat mooi. We slapen in Cooke City. Nou Lheebroek is groter. Alleen maar motels, lodges, campings en een paar restaurantjes en wat souvenir winkeltjes. We eten in de plaatselijke bistro. Daar treffen we opnieuw een familie uit Polen die we al twee dagen met enige regelmaat tegenkomen. Als we afscheid nemen en in ons beste Pools dowicenja (tot ziens) zeggen, worden we door de bistro eigenaar gegroet met: tot ziens! Hij heeft een aantal jaren op St. Maarten gewoond en spreekt twee woorden Nederlands. Er is nog steeds geen sneeuw te bekennen. De volgende morgen als we wakker worden is het bewolkt en begint het te regenen. De bergen hullen zich in nevelen. We gaan naar Cody. Over de prachtige Peter Norbeck Scenic Byway. We zien er alleen niet veel van. Het begint te sneeuwen…..ja,ja…..echt wel. De temperatuur zakt onder het vriespunt. De brandweermannen zullen er blij mee zijn. Een beetje hulp bij het blussen van de bosbranden. We boeken een leuke overnachting bij Sunrise Motor Inn in Cody en gaan naar het Buffalo Bill Historical Center. Wat een speciaal museum. We gaan nog even shoppen in de Wallmart en de Dollar Tree. Twee favoriete winkels. Het regent nog steeds. Misschien is morgen de weg door Yellowstone weer vrijgegeven en gaan we opnieuw. De weersvoorspelling ziet er niet slecht uit.


Reacties

Yellowstone Nationaal Park — 1 reactie

 1. 1 oktober 2009

  als we dit lezen gaan we alvast de tickets weer bestellen, geweldig dat jullie het goed hebben en erg leuk om dit bij regelmatig te lezen, geniet ervan!!!

  Theo & Arianne
  1 oktober 2009

  Gewldig om jullie verhalen te lezen! Wat maken jullie weer veel mee! En met de foto’s er nu bij krijgen we een goed beeld. Buffels Wow!
  Have fun!

  Liefs en n knuf van Rona!

  H.A.S.W
  1 oktober 2009

  Hoi hoi.

  Let op je pick-nick spullen in het Yellowstone park, en de groeten aan Yogi Bear.

  Veel plezier.

  groetjesss

  tineke
  1 oktober 2009

  die Elk ziet er ook wel een beetje eng uit.. Zeker heeeeeel ver ingezoomd papa of niet? Je zou er toch maar dicht bij in de buurt komen! Straks vreet hij je op hihi..

  Liefs vanuit Lheebroek.
  Hier is het weer droog en lekker rustig zonder gasten Wie weet vervelen we ons nog straks…

  fennie
  1 oktober 2009

  hoi,hoi. Janneke je reisverslag is weer pachtig. Je ziet het voor je en nu ook nog de foto’s erbij. super.
  Veel plezier verder.

  Cor
  1 oktober 2009

  Bedankt voor alle herbelevenissen! (voor ons)
  En we zijn geen museum mensen , maar dat Buffalo Bill Historical Center is toch wel iets anders, met name het Cody deel en de natuurhistorische afdeling. We zien uit nar de volgende aflevering
  Cor.

  femmiek
  2 oktober 2009

  YES FOTO~S!!!
  oooh prachtig vooral die old faithful en lower falls Wat bijzonder om dat te zien.
  hmmm die kop van de bizon is ook redelijk groot. liefs van ons

  alfred
  2 oktober 2009

  he papsie en mamsie.

  nog een poosje en dan zijn wij er gelukkig ook.

  k ben gister op de dikke scania V8!! van kamphof naar raalte geweest even een vrachtje staal heenbrengen. wat een ding joh!!

  nou veel plezier nog en tot snel.

  doeii

  van Gamerens
  3 oktober 2009

  WAUW! Wat bak die mr. Humphries!!!!
  Super vervanging van een camper !
  Wat een fantastisch mooie foto’s van de natuur zeg !
  Nou…. fijne vakantie verder ! Ronald, Henrie en Wilma

  Peter/Marga/Sophie
  3 oktober 2009

  Hoi!
  Leuk om zo met jullie avonturen mee te lezen. Wel heel wat anders dan een paar weekendjes kamperen…
  Groetjes uit Gouda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>