CAPE COD – HULL

Just an other relaxing day at the Cape.

Het is vandaag Columbus-day. Voor veel Amerikanen een extra vrije dag na het weekend. Columbus-day weekend is ook traditioneel het weekend van de festivals. Van het Cranberry Harvest Festival rollen we dan ook zo in het Festival by the Sea. Hiervan krijgen we niet veel mee, alleen een spetterend, knallend en kleurrijk vuurwerk van ruim een half uur op het strand. Wouw!!
Vandaag gaan we naar de meest noordelijke punt van het eiland, the Seashore.
We lunchen op het strand terwijl de zeehondjes en walvissen spelen in de oceaan voor ons. Er zwemmen vijf zeehondjes vlak langs het strand. Het lijkt wel of ze zeggen: zie je ons wel. Maar zodra de camera er bij komt zijn ze steeds sneller dan wij……
In de verte zien we de walvissen duiken en spuiten. Gaaf!!
We beklimmen de vuurtoren, Cape Cod Light. Smalle trappertjes naar boven. Er mogen ook maar vier mensen tegelijk naar boven. Een spannende klim, maar zeer de moeite waard.
Aan het eind van de middag stoppen we bij de Fish Pier van Catham. Hier leggen de kleine vissers kotters aan en laden hun vangst van de dag uit. Schelvis, kabeljauw, schol, bot en hondshaai. De hondshaai wordt geëxporteerd naar Engeland en daar verkocht als Fish and Chips. Nou……….wij hoeven voorlopig even niet……..
Vanwege Columbus-day weekend is het best druk op de Cape, maar op de stranden merk je er weinig van.
Als we op het eind van de dag richting Boston rijden hebben we dan ook in te voegen in een gestage stroom auto’s die het eiland verlaat. In de CD speler de jubileum CD van het CMA. Da’s ook genieten. Verrassend snel zijn we dan ook het eiland af.
We overnachten in Hull, onder de rook van Boston. We eten in een leuk restaurant aan zee. Dachten we vorig jaar in Texas groot, groter, grootst, nou hier zijn de porties zo groot dat we een to go bakje mee krijgen met wat we niet op kunnen. Lunch voor morgen……..