MISSISSAUGA – NIAGARA FALLS
We gaan op zoek naar de plek waar Wim 37 jaar geleden gewerkt heeft. Vittoria, aan Lake Eri. Er is veel veranderd in zoveel jaar. Hier links, daar rechts, hier vragen, daar nog een keer vragen en opeens BAMop de rem: HIER IST!! Nog eens goed kijken, de herinneringen komen terug, ja daar de hoofdweg, daar moet dan een zandweg zijn. Inderdaad het klopt als een bus. Wim herinnert zich nog dat hij en Aard hebben helpen schilderen met de kozijnen van het huis, volgens Janneke is er daarna ook niet veel meer aan gebeurd….
De kiln (droog schuren voor tabak) zijn weg, maar de schuur staat er nog. Byzonder om hier nu samen te staan. We vervolgen de weg naar Jarvis. Hier gingen Wim en Aard altijd naar de kerk. De weg gaat via Port Dover aan Lake Eri. Heel herkenbaar voor Wim en niet eens zo heel veel veranderd. Dan komt Jarvis. De kerk staat er ook nog en is open. We worden vriendelijk ontvangen door twee medewerkers. De namen die Wim noemt herkennen ze allemaal. Ook de familie Eggink (familie van de familie Eggink) uit Dwingeloo wonen er nog. Wat een leuke middag. Wim geniet er echt van.
We overnachten weer bij de Niagara Falls. We denken een hotel geboekt te hebben aan de Canadese kant, maar er blijkt verschil te zitten in On the Falls en At the Falls. Ons hotel is At the Falls, dus aan de Amerikaanse kant. We komen er pas achter als we in het hotel met dezelfde naam aan Canadese kant staan. U staat niet in mijn systeem zegt de receptionist. Heeft u uw bevestiging want ik denk dat u At the Falls moet zijn. Inderdaad, dus de brug over en een dag eerder dan gepland terug in Amerika. We leggen onze spullen in onze kamer, stappen weer in de auto en gaan terug de brug over naar Canada. Daar heb je beter zicht op de verlichting van de Falls. Leuk om te zien. Het is koud en het stormt bijna zo hard waait het. We rijden nog een rondje over de “strip”. Het lijkt wel Las Vegas. Uiteindelijk binnen een uur 2x de grens over met Amerika. Dat ging trouwens super snel, want het is lekker rustig.
 
Routekaart 29 oktober