We hebben weer veel gezien de laatste drie dagen. Het is zoooooooo mooi allemaal.

11 oktober; dag 6

Pueblo – Royal Gorge – Colorado City

Vanuit Pueblo nemen we Senic Byway 96 west. We komen langs Pueblo Lake.

Dan verder naar Canon City naar de Royal Gorge Bridge.

Opeens kom je ze tegen. Die verstilde dorpjes waar tijd niet belangrijk lijkt. Waar Washington, Obama en politiek ver weg lijken. Lijken ja, want op bijna iedere veranda wappert de star and stripes vier in de wind. Proud to be American. En als je dan door die stille straatjes loopt hoor je zomaar opeens een klokkenspel spelend in de wind. Het liefst zou je even op zo’n veranda gaan zitten. Gewoon stil genieten……….

De Royal Gorge Bridge is een hangbrug over de Arkansas rivier en was tot 2003 de hoogste hangbrug ter wereld. Tegenwoordig hebben de Chinezen dit record te pakken.

Het brugdek van de Royal Gorge Bridge ligt op 321 meter boven de rivier en verbindt de twee zijden van de kloof. De brug is in 1929 aangelegd en kostte 350.000 dollar. Als de brug nu aangelegd zou moeten worden zullen de kosten meer dan 15 miljoen zijn.

We gaan te voet de brug over. Wim geniet. Hij vindt het super! Janneke geniet ook, maar vindt het ook wel erg spannend allemaal. De brug kraakt en er staat een behoorlijk harde wind. Ergens ver beneden slingert de Arkansas rivier.

Vanuit Canon City gaan we via de 115, de 67 en 165 naar Colorado City. Wat een fantastische route. Het geel van de bomen tussen de donkergroene dennen. Omringt door bergen, hier en daar een meer en er boven een stralend zonnetje met hier en daar een wolkje………….

Overnachting: Days Inn, Colorado Springs

geboekt; langs gereden

gereden: 150 mijl

Home » 2011 » Colorado City » 2011 Dag 6 » 2011 Dag 6
   
 

Reacties

Colorado City — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>