24 oktober, dag 19

Van Colorado naar Utah.


Grotere kaart weergeven

Maandag morgen en we zijn al vroeg op weg. We volgen I-70 tot Grand Junction. Het is opvallend stil, weinig vrachtverkeer.Bij Grand Junction verlaten we de Interstate en volgen eerst US-50 en vervolgens Scenic Byway 141. Gingen we speedy tot Grand Junction, nu is de vaart er volledig uit. Iedere bocht onthult een volgende verrassing. We krijgen er geen genoeg van. Onze foto camera maakt over uren……… Ongelooflijk zo geel de bomen zijn. De kleur is heel bijzonder.

Dat is deze byway ook. Ik probeer het ook maar niet. De foto’s zeggen meer dan ik kan schrijven.Niet gewoon geel, maar als of het licht geeft. Heel intens oker-goud-geel. Lastig te omschrijven.

We gaan nog een stukje binnen door. County Road EE 22. Een dirt road. Dit is een mooie gravel road, maar niet mooier dan de verharde hoofdweg. Midden in de ruige omgeving is opeens een stuk mooi afgedekt met verschillende soorten stenen. Hé..?? Wat is dit..?? “Zal

me niet verwonderen of het is een afgedekte berg afval” zegt Wim. Hij krijgt gelijk. Het blijkt een gesloten uranium mijn te zijn.

Bij Bedrock komen we weer op de verharde weg. We volgen de 90 West en steken de grens met Utah over. De weg heet nu 46 W. Op de 191 gaan we noord richting Moab. De weg is dan wel niet officeel scenic meer, maar is het absoluut wel!

 

Overnachting: Best Western; Greenwell Inn, Moab

Geboekt: Priceline, geboden

Gereden: 283 mijl.


Reacties

Van Colorado naar Utah. — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>