Janneke Klaassen, 28 september 2009
Verenigde Staten , Driggs


Als we vrijdagmorgen wakker worden is de temperatuur gedaald tot 3 graden. Brr koud. We gaan naar Grand Teton Nationaal Park. We blijven hier het hele weekend. De lucht is strak blauw, de zon schijnt en het is zo mooi. (ik kan nog steeds geen foto’s sturen….). We genieten. Fel gekleurde bomen tegen de besneeuwde Teton. Op een parkeerplaats maken we, tot groot vermaak van de Amerikanen, ons eigen kopje koffie. Echte Nederlandse zuinigheid? Nee, de Amerikaanse koffie smaakt nergens naar, maar dat kunnen we toch moeilijk tegen ze zeggen. In ieder geval is het naast een lekker bakkie koffie ook iedere keer weer goed voor gezellige kletspraatjes. Where you come from? Netherlands; awsome, cool, nice to meet you…..
Opeens zien we langs de weg allemaal auto’s staan. Wat is er aan de hand? In de rivier staan een moeder Moose en kind te drinken. Het is onvoorstelbaar als je om je heen kijkt en ziet voor hoeveel duizenden dollars er aan camera’s op het stel gericht staat. Menig celibertie zou jaloers zijn. Dit stel trekt zich echter nergens iets van aan en gaat haar eigen, rustige gang.
We hiken verschillende trails. Nee, niet wandelen, echt hiken. Over smalle, rotsachtige bergpaadjes, mile naar mile. We merken niet eens hoever we lopen. Zo mooi is het….. Je ruikt de warme zon in de naaldbossen. Het enige jammere is dat er op vier plaatsen in het park brandt woedt. Spontane branden ontstaan door het inslaan van de bliksem. De rook onttrekt veel moois aan ons oog. De brandweer is met man en macht in de weer om het vuur te bedwingen. Zaterdag zien we zelfs een paar blus helicopters af en aan vliegen. Een van de branden woedt al vanaf 30 augustus….. De weersvoorspelling geeft vanaf woensdag sneeuw op. De brandweermannen zijn er blij mee. Wij kunnen het ons nog niet voorstellen. We lopen in onze korte broek. Hoewel het ’s nachts bijna vriest is de temperatuur overdag ruim 25 graden. In het dorp zien we de auto’s al rijden met de sneeuwschuivers ervoor. Onze mr. Humpfrie doet het goed. Zijn gulzigheid valt een beetje mee. Omgerekend 1 op 8. En dat met een benzine prijs van bijna € 0.50 per liter. Morgen naar Yellowstone. Proberen de sneeuwval voor te blijven.


Reacties

Grand |Teton Nationaal Park — 1 reactie

 1. Wat een mooie fotos had je ook gestuurd. Het lijkt me daar echt supermooi! En jullie hebben een MOOSE gezien!!!!! WOW!! die willen mark en ik zo graag zien. Neem je een voor ons mee? dat is onze favoriet!!

  Fenny is hier nu om op te passen. Ik ga nog eventjes schoonmaken in opas huis.

  Veel liefs en tot over 3 weken

  Ook groetjes van Fenny
  Tineke

  Theo en Ineke
  2 oktober 2009

  Ja, dat hadden jullie niet gedacht..Alfred was vanavond bij ons en vertelde van jullie reis.
  Als we de verhalen zo lezen hebben jullie het super!!Wel een wat kleine auto!!Ha,ha.
  Nou,Wim wordt dat de volgende aankoop via Marktplaats.nl??
  Lieve groet uit Houten en we komen snel langs om de foto’s te bekijken.En wim,geen Moose meer op de foto zetten als hij naar je blaast!! Dat schijnt erg gevaarlijk te zijn!! Nogmaals groetjes van Theo,Ineke en Judith.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>