Highway 1, 17-Mile Drive en Hearst Castle

 

Na een rustige, koude, zondag in Salinas gaan we maandagmorgen vroeg op pad. Eerst terug naar Monterey. De zon schijnt, het is kraakhelder, maar nog steeds niet echt warm. Uit de wind en in de zon is het prima te doen. In ieder geval een stuk beter dan afgelopen weekend. Wat is Monterey een mooi stadje. Gezellig aan de kust. We verbazen ons over de golfslag op zee. De golven slaan nu al tot aan de hotels/restaurants. Hoe dat komt met hoog water of sterke wind? Het stadje is de moeite van een stop waard. We nemen vanuit Monterey de 17-Mile Drive. Volgens de beschrijving loopt de 17 mijl lange weg langs de “dramatische Pacific Coast”. We weten niet of het dramatisch is, maar het is zo mooi dat we ruim vier uur nodig hebben om de 17 mijl te rijden. We zijn meer uit dan in de auto en onze camera maakt over-uren (gelukkig hoeven we geen rolletjes meer te laten ontwikkelen…). In Carmel gaan we lekker lunchen op het hagelwitte strand. Je moet nog steeds een plekje uit de wind zoeken, maar het is heerlijk.

Home » 2013 » Dag 28-30 » 2013_dag28-29 » 2013_dag28-29
   
 

We volgen Highway 1 verder South. Een bijzonder mooie route, wat een kust, wat een uitzichten en dat water van de oceaan, beukt en beukt en beukt. Spattert hoog op en slaat stuk tegen de rotsen of het strand.

We waren zondag in de kerk al gewaarschuwd: deze route schiet niet op. Nou, dan maar een beetje langzamer.

We overnachten in San Simeon. Vlak voor het stadje liggen honderden zee-leeuwen op het strand. Ze maken een huilend, roepend geluid. Eigenlijk een beetje een apart geluid. Af en toe zien we er een paar richting zee hobbelen.

DSC03313De volgende morgen gaan we naar Hearst Castle. In het hotel spreken we een mevrouw die zegt dat zij vandaag geweest is en dat we moeten reserveren, omdat het anders vol zit. Wij kijken op internet en zien dat voor de tour van 9 uur nog 24 plaatsen beschikbaar zijn en voor de tour van 9.20 uur nog 51. Het is nu 18.00 uur dus dat gaat wel lukken morgenvroeg (denken we). Als we om half 9 de parkeerplaats van het landhuis oprijden staan er verrassend veel auto’s. We melden ons bij de balie en kunnen nog net mee met de tour van 9.00 uur. Op de balie staat een bordje dat alle tours volgeboekt zijn!!!! We gaan in de bus van het bezoekerscentrum naar het landhuis. De bus zit vol!! De hele tijd rijden volle bussen af en aan.

Hearst Castle is een historisch landhuis gebouwd tussen 1919 en 1947 door krantenmagnaat William Randolph Hearst die het land van zijn vader erfde. In zijn kinderjaren stond op deze grond een boerderij waar Hearst met zijn ouders de vakanties doorbracht. Zijn vader, rijk geworden door de handel in zilver, kocht veel land op rond de boerderij. In totaal 1000 km2. Hearst bouwde op deze plek een landhuis dat meer dan 10 miljoen heeft gekost. De veranda en de zwembaden bieden een panoramisch uitzicht over de oceaan. Hij woonde hier niet. De luxe diende puur voor onthaal en ontspanning van vrienden, zakenrelaties en filmsterren. Winston Churchill, Charlie Chaplin en Gary Grant waren graag geziene gasten. Hearst ging al op jonge leeftijd met zijn ouders op reis in Europa. Zijn droom was om een huis te bouwen waarin de kastelen en paleizen in al hun stijlen weerspiegeld werden. Complete vloeren, plafonds en interieurs werden overgevlogen uit Europa. Het is resultaat is bijzonder. Zeker een bezoekje waard.

We lunchen bij de pier van San Simeon. We moeten onze lunch delen met de meeuwen. Het is bijna eng zo fanatiek op voedsel zijn deze beesten.

We volgen Highway 1 nog een eindje verder naar beneden tot Morro Bay. Hier staat de opvallende rots Morro Rock vlak voor de kust. Een brok lava van 177 meter hoog.

 


Reacties

Dag 28-30 — 4 reacties

  1. mooi hooor!!!!!!

    wil dr ook wel weer even kijken…..

    geniet dr nog maar even van, en wil je alvast even n mooie zwarte ford pickup uitzoeken?????

    dikke knuff van ons!

  2. Heb je daar ook nog ff gezwommen in dat mooie bad?

    Mooie plaatjes weer.
    Have fun, knuf 🙂

  3. Lieve Janneke en wim, alweer prachtige foto’s.
    Geniet ervan, dat doen wij ook.
    Groetjes, Fennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>