Providence Canyon State Park.

We weten niet zo goed wat we te verwachten hebben. Volgens hun eigen folder is het “the little Grand Canyon”. Dat wekt verwachting. Op de kaart is het echter amper terug te vinden. Bij het eerste uitzichtpunt zijn we een beetje teleurgesteld. Er is niet zo veel te zien, dat zou er wel zijn als er wat bomen gekapt zouden worden. Jammer. We besluiten naar de bodem van de canyon te wandelen. Een stevige hike volgens de beschrijving. We hopen dan meer te kunnen zien van de canyon. De wandeling is een stevige conditie training. Nog steeds erg veel begroeiing Om iets te kunnen zien moet je over de bodem van de rivier naar de canyons in wandelen. Nog steeds erg veel begroeiing. Uiteindelijk heb je de de beste uitzichten vanaf de parkeerplaats bij de picknick plaats. Gelukkig zijn we vroeg naar beneden gegaan. Het is knetter warm. De thermometer schiet 87 Fahrenheit voorbij.

We volgen Georgia 27 naar het zuiden. Een prachtige route. Een landbouwgebied. De katoen, pinda en tomaten oogst is in volle gang. We maken een praatje met een boer die 2000 hectare land bebouwd. De pinda’s zijn er net uit, de katoen wordt mee begonnen. Op de weg rijden grote 4-wielige kippers achter pick-up trucks. Op weg naar de fabriek. Als we langs de fabriek rijden stoppen we en melden ons bij de receptie. Zeggen dat we dit nog nooit gezien hebben en of we even mogen rond kijken. Dat mag, de man van de front-desk gaat zelf met ons mee, lijdt ons rond en verteld van alles. Hier worden de pinda’s schoongemaakt en opgeslagen. Dan worden ze vervoerd naar andere fabrieken die ze verwerken. Een populaire snack hier zijn boiled pinda’s. Gekookte dop-pinda’s. Dat kan alleen met pinda’s die net geoogst zijn. Wij vinden ze alles behalve aantrekkelijk.

We overnachten in Bainsbridge. Een kneuterig dorpje. En terwijl wij hier rond slenteren en ahhhh en ohhhh roepen bij al die mooie huizen, maakt de Oostkust van America zich op voor Sandy. 15 Miljoen mensen wonen in het risico-gebied. De verwachting is dat maandagmorgen New York getroffen zal worden. Een van de grootste angsten is stroomuitval en 8 miljoen New Yorkers zijn afhanelijk van metro of ander electra aangedreven vervoer. Op t.v. niet anders dan waarschuwingen en adviesen hoe je goed voor te bereiden. De verwachting is dat wanneer de stroom uitvalt dit voor dagen/weken kan zijn. Simpele adviesen als niet met de lift gaan maar met de trap, want als de stroom uitvalt…………..je zult maar op de 36ste of 54ste verdieping werken van zo’n mega kantoor……….Hoef je gelijk niet meer naar de sportschool.

Wie het interessant vindt op: www.weather.com kun je het vinden.

Zaterdag morgen gaan we verder naar Florida. We rijden nog een keer door het dorp. Wat mooi. In het centrum van de stad is een Halloween feestje voor honden. Kinderen maar ook volwassenen lopen samen met hun Halloween verklede hond rond het pleintje. We wachten niet op de prijs uitreiking……..

Ondertussen is het zondag en volgens de t.v. heeft het Oosten van Amerika de laatste kans om zich voor te bereiden op Sandy. Ze komt vandaag aan land en als je de gevolgen ziet in Florida en langs de kust van North en South Carolina waar Sandy 200 mijl uit de kust voor bij raasde dan moet je er inderdaad niet aan denken wat er kan gebeuren. Hier zijn wij drie weken terug onze vakantie begonnen. De laatste berichten zijn dat Delta alle vluchten van en naar New York en Philadelphia geannuleerd heeft en dat morgen 1.5 miljoen kinderen niet naar school hoeven. Scholen zijn in een groot gebied gesloten.

Wij blijven vandaag gezellig hier en trekken morgen verder langs de Golfkust/westkust van Florida, waar het wel een paar graden koeler geworden is, maar waar je verder geen weet van Sandy hebt.

[wowslider id="12"]


Reacties

Providence Canyon State Park verslag 7 — 2 reacties

  1. Hallo reizigers,

    De kleuren van Providence Canyon zijn in ieder geval mooier dan van de Grand Canyon. Verder treffen jullie wel bijzondere omstandigheden met die orkaan en de komende verkiezingen, als je dan tv kijkt gaat het tenminste ergens over. Ik ben benieuwd hoe snel ze in New York alles weer in bedrijf hebben. Nog mooie dagen gewenst en tot ziens maar weer.
    Groeten, Gerard Timmerman

  2. He hallo!!
    Prachtige foto`s, ik geniet ervan. t`Jonge een haloweenparty voor honden…! Die gekke amerikanen, hoe verzin je zoiets.`t Is hier nat koud en winderig. Weet je zeker dat je wel weer terug wilt? Je kunt je nog bedenken Geniet maar fijn met z`n tweetjes
    groetjes gerrit en femmiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>