27 oktober, dag 22

Moab, Canyonlands Nationaal Park

De wolken zijn vanmorgen verdwenen en het zonnetje is weer te zien. Het is nog niet warm, maar perfect weer om te gaan wandelen in Canyonlands NP.

Als echte Amerikanen nemen we een coffie to go mee uit het hotel. In de hal van het hotel staan verschillenden thermoskannen met koffie waar je gratis je beker kunt vullen. Als je geluk hebt is de kan net leeg als jij komt, want dan weet je zeker dat je koffie vers is.

Op nieuw naar Canyonlands National Park.


Grotere kaart weergeven

Onze eerste stop is de Neck Spring Overlook  (B). We kijken weer uit op de Schafer Trail die we twee dagen geleden gereden hebben. We zien verschillende auto’s, maar ook fietsers naar beneden gaan.

Dan naar Mesa Arch. Een makkelijke wandeling brengt ons naar een prachtige Arch. De La Sal Mountains, met sneeuw op de top, zijn mooi te zien.

We rijden door naar Grand Vieuw Overlook (C). We hebben mooi uitzicht over het Canyonlands NP. Het lijkt een onwerkelijk maanlandschap. Een wildernis van rotsen en diepe kloven waar de rivieren onder klippen en pieken verdwijnen. Dit is het land waar bandiet Butch Cassidy een schuilplaats vond.

Dan naar Upheaval Dome (D) . Hier doen we nog een wandeling. Het gedeelte naar het eerste uitzichtpunt is goed te doen. Dat geeft ons moed om door te gaan naar het tweede uitzichtpunt. Dat valt tegen. Het is echt zwaar. We zitten op 1700 meter hoogte en moeten klimmen en klauteren tegen de rotsen op. De route is een uitdaging, maar het uitzicht valt tegen. Jammer, maar we zijn trots op ons zelf dat we het wel gedaan hebben!

We gaan terug naar ons hotel. Canyonlands National Park is absoluut een topper.

Overnacht: Ramada, Moab

Geboekt: Priceline, geboden

Gereden: 112 mijl


Reacties

Moab, Canyonlands Nationaal Park — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>